«Έκλεισαν» το Δημαρχείο Αγίας Νάπας ιδιοκτήτες σκαφών θαλάσσιων αθλημάτων

Εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε σήμερα στη 1 το μεσημέρι ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Μέσων Θαλάσσιων Αθλημάτων και Ψυχαγωγίας έξω από το Δημαρχείο της Αγίας Νάπας η οποία διήρκησε μέχρι και τςι 5 το απόγευμα.

40 άτομα με 23 οχήματα τα οποία ρυμπυλκούν θαλάσσια οχήματα βρέθηκαν έξω από το Δημαρχείο της Αγίας Νάπας σε διαμαρτυρία η οποία αφορούσε αιτήματα του συνδέσμου στα θέματα διαχείρισης παροχής διευκολύνσεων στις παραλίες.

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Μέσων Θαλάσσιων Αθλημάτων και Ψυχαγωγίας, ο οποίος διοργάνωσε την εκδήλωση, διαμαρτύρεται ότι τόσο ο Δήμος Αγίας Νάπας, όσο και άλλοι Δήμοι, δεν επιτρέπουν στους ιδιοκτήτες των σκαφών να επιστρέψουν στα πόστα τους και στις εργασίες τους.

Η διαμαρτυρία έληξε χωρίς κανένα επεισόδιο.

Η ανακοίνωση του Δήμου Αγίας Νάπας:

Σε απάντηση των εκδηλώσεων και μέτρων που λαμβάνει ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Μέσων Θαλασσίων Αθλημάτων – Ψυχαγωγίας και η ΠΟΒΕΚ, και την πρόθεση λήψης περαιτέρω μέτρων σε περίπτωση που δεν εισακουστούν τα αιτήματά του, ο Δήμος Αγίας Νάπας, σε επίσημη ανακοίνωσή του, ανέφερε τα ακόλουθα:

1.Ο Δήμος Αγίας Νάπας έχει διεξαγάγει προσφορές και έχει κατοχυρώσει άδειες παροχής διευκολύνσεων στους ψηλότερους προσφοροδότες που υπέβαλαν νομότυπες και έγκυρες προσφορές και δεσμεύτηκαν να εφαρμόζουν αυστηρότατους κανονισμούς ασφάλειας και διαφάνειας στο πλαίσιο της παροχής των σχετικών υπηρεσιών.

2.Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Αγίας Νάπας, με τη συμβολή της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, του Γενικού Εισαγγελέα του Γενικού λογιστηρίου και του Υπουργείου Εσωτερικών και με την καθοδήγηση από ανεξάρτητους νομικούς συμβούλους,έχει εφαρμόσει πιστά τη νέα νομοθεσία παροχής διευκολύνσεων σε παραλίες, με την οποία για πρώτη φορά καθιερώθηκε η υποχρέωση των δήμων να διεξάγουν προσφορές και καταργήθηκαν διαχρονικές στρεβλώσεις που ήθελαν συγκεκριμένα άτομα να λυμαίνονται παραλιακά πόστα χωρίς προσφορές έναντι ονομαστικών δικαιωμάτων χρήσης.

3. Οποιαδήποτε πρόσωπα δεν κατάφεραν να καταστούν επιτυχόντες προσφοροδότες, είχαν δικαίωμα να αποταθούν στη δικαιοσύνη με βάση τη νομοθεσία και άσκησαν τα εν λόγω δικαιώματα ενώπιον της Κεντρικής Επιτροπής Παραλιών, η οποία έχει ήδη εκδώσει τις αποφάσεις της. Ο Δήμος Αγίας Νάπας συμμορφώνεται πλήρως με τις εν λόγω αποφάσεις και, στην έκταση που απαιτείται οποιαδήποτε επαναξιολόγηση ή προκήρυξη νέων προσφορών, θα προβεί, κατά περίπτωση, στις αναγκαίες ενέργειες με βάση νομική καθοδήγηση που λαμβάνει.

4. Ο Παγκυπρίος Συνδέσμος Ιδιοκτητών Μέσων Θαλασσίων Αθλημάτων – Ψυχαγωγίας ανέκαθεν προέβαλλε εμπόδια στην υιοθέτηση του νέου νομοθετικού πλαισίου και στη συνέχεια στην εφαρμογή του. Ήταν αντίθετος στην υιοθέτηση της νέας νομοθεσίας ενώ, όταν υιοθετήθηκε, έγινε συντονισμένη προσπάθεια σε παγκύπρια βάση όπως υποβληθεί μόνο μια προσφορά για κάθε πόστο, ώστε να «συμφωνηθούν» οι προσφορές και να απωλέσει χρήματα η τοπική αυτοδιοίκηση λόγω απουσίας υγιούς ανταγωνισμού. Εν συνεχεία, αποκλείστηκαν από το Σύνδεσμο όσα πρόσωπα δεν «υπάκουσαν» στις υποδείξεις του ενώ, σε ότι αφορά το Δήμο Αγίας Νάπας που είναι ο μόνος δήμος που είχε ανταγωνιστικές διαδικασίες στις προσφορές των θαλάσσιων αθλημάτων, ο Σύνδεσμος σήμερα υποβάλλει «πρόταση γεφύρωσης και επίλυσης του όλου θέματος που έγινε μεταξύ όλων των εμπλεκομένων», διοργανώνει «εκδηλώσεις» και απειλεί με «κλιμάκωση» των μέτρων. Αυτές οι ενέργειες εκ μέρους του εν λόγω Συνδέσμου αποτελούν άμεσο αποτέλεσμα του γεγονότος ότι δεν έχει καταφέρει να ανακόψει την εφαρμογή της νέας νομοθεσίας που ήθελε να παραμείνει «κλειστό» αυτό το επάγγελμα, προς όφελος ατομικών συμφερόντων και προς βλάβη του δημόσιου συμφέροντος.

5. Σε ότι αφορά τη θέση του Συνδέσμου ότι ο Δήμαρχος δεν συγκαλεί Δημοτικό Συμβούλιο για να μελετήσει τα αιτήματά του, σημειώνεται ότι ο Δήμος Αγίας Νάπας έχει θεσμοθετημένες διαδικασίες και ότι δεν συγκαλεί Δημοτικό Συμβούλιο σε όποια ημερομηνία του υποδεικνύει να το πράξει οποιοσδήποτε, είτε αυτός είναι σύνδεσμος ή συνδικαλιστική οργάνωση ή οποιοσδήποτε άλλος.

6. Το επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο έχει προγραμματιστεί για τις 23 Μαΐου 2016 και σε αυτό θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, οποιαδήποτε θέματα τεθούν στην ημερήσια διάταξη με βάση τη νενομισμένη διαδικασία, η ολοκλήρωση της διαδικασίας των προσφορών για τα εναπομείναντα 2 σημεία θα συμπεριλαμβάνετε και η ΠΟΒΕΚ έχει ενημερωθεί για αυτό σε συνάντηση που έγινε περασμένη Παρασκευή.

6. Ταυτόχρονα ενημερώνουμε ότι έγιναν ήδη 2 συναντήσεις με την ΠΟΒΕΚ και το σύνδεσμο Θαλασσίων αθλημάτων την περασμένη Δευτέρα και Παρασκευή στην τελευταία μάλιστα είχαν ενημερωθεί ότι η συνεδρία του Συμβουλίου θα καλεστεί τη Δευτέρα 23/5.

Θεωρούμε οι σημερινές εκδηλώσεις έχουν ως στόχο να διαμορφώσουν το αποτέλεσμα της Συνεδρίας του Δημοτικού συμβούλιου, και επίσης σημειώνουμε ότι μόνο για 2 σημεία δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί η διαδικασίες λόγο προσφύγων, στα υπόλοιπα έχουν υπογραφή συμβάσεις και έχουν εκδοθεί οι άδειες τους.

SotiraNews

Ροη Ειδησεων

Θεόδωρος Πυρίλλης: “Δε χρωστάω τίποτα σε κανένα κόμμα” (ΒΙΝΤΕΟ-ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ)

Ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης καλεσμένος στην εκπομπή Famagusta Talks με τη Γαβριέλλα Ζάρτηλα. Μιλάει…

18 Μαΐου, 2024

Κουμής: Εντός των στόχων μας τα στατιστικά στοιχεία των αφίξεων

Τα στατιστικά στοιχεία αφίξεων του πρώτου τετραμήνου του 2024 καταδεικνύουν ότι είμαστε μέσα στους στόχους…

17 Μαΐου, 2024

Κιβωτός του Κόσμου: Ξεκίνησε η δίκη του πατέρα Αντώνιου για τις κακοποιήσεις παιδιών

Με την κατάθεση της Σαμάνθας Στρατιδάκη, η οποία είναι ειδική επιστήμονας στον Συνήγορο του Πολίτη…

17 Μαΐου, 2024

Υπουργός Εσωτερικών: «Ταύτιση απόψεων στην Υπουργική»

Από τη σημερινή συζήτηση καταγράφεται η ταύτιση απόψεων σε σχέση με την πρωτοβουλία της Κυπριακής…

17 Μαΐου, 2024

H ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας για τα απειλητικά email στα σχολεία

Το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ), ενημερώνει ότι μεγάλος αριθμός δημόσιων σχολείων στην Κύπρο…

17 Μαΐου, 2024

Νεκρή 77χρονη στην άσφαλτο – Την εγκατέλειψε ο οδηγός

Σε νέα θανατηφόρα οδική σύγκρουση που σημειώθηκε γύρω στις 6:00 το πρωί σήμερα στην Κοκκινοτριμιθιά,…

17 Μαΐου, 2024