Κατεχόμενα: “Ο Αρχιεπίσκοπος αγνοεί την ιστορία”

a 240 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
a 6368 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
“Οι Τουρκοκύπριοι ήταν ανέκαθεν πλειονότητα”

Ο «πρόεδρος» της λεγόμενης βουλής Χασάν Μποζέρ ισχυρίστηκε σε δηλώσεις του ότι οι Τ/κ για αιώνες τώρα είναι ισότιμοι ιδιοκτήτες της νήσου και ότι ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου αγνοεί την ιστορία από την στιγμή που κάνει λόγο για πλειοψηφία και μειονότητα… 

Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, ο κ. Μποζέρ ισχυρίστηκε ακόμα ότι τα αγγλικά αρχεία αναφέρουν ότι ο τουρκικός πληθυσμός ήταν μεγαλύτερος από τον ελληνικό και ότι αυτό ίσχυε και στο έδαφος καθότι το μεγαλύτερο τμήμα του κυπριακού εδάφους ανήκε στο Εβκάφ.

Σε δηλώσεις του εξάλλου ο λεγόμενος αντιπρόεδρος της “βουλής” Μουσταφά Γεκτάογλου είπε ότι με τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Κύπρου στο τουρκικό πρακτορείο Ανατολού, για πλειοψηφία και μειονότητα απεδείχθη για μια ακόμη φορά η πρόθεση των Ε/κ να βλέπουν τους Τ/κ ως μειονότητα και πρόσθεσε ότι η Εκκλησία ανέκαθεν δεν έβλεπε τους Τ/κ ως έναν «λαό» με ίσα δικαιώματα.

Όπως είπε ο Γεκτάογλου, με μια προσέγγιση πλειοψηφίας-μειοψηφίας δεν πρόκειται να υπάρξει λύση στο Κυπριακό αλλά αυτή μπορεί να επιτευχθεί μόνον με την αποδοχή της ισότητας.

Ισχυρίστηκε ακόμη ότι οι Ε/κ επιδιώκουν όπως μόνον εκείνοι δραστηριοποιούνται οικονομικά και όλα τα οικονομικά οφέλη να είναι δικά τους.

Αναφέρθηκε ακόμη και στις οικονομικές δραστηριότητες της Εκκλησίας ενώ επεσήμανε πως θεωρεί τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου στο πρακτορείο Ανατολή ως βόμβα στο τραπέζι των συνομιλιών.