Οικολόγοι: Για μια πράσινη Αμμόχωστο

Ειδήσεις

Η Γενική Γραμματέας του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών κα. Ιωάννα Παναγιώτου και η επίσημη αντιπρόσωπος του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών στο Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα κα. Εύη Θεοπέμπτου, είχαν συνάντηση με τον Ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων, κ. Νίκο Χρυσόγελο…

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο κ. Κώστας Διάκος, Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής και εκπρόσωπος του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών στην Ελλάδα. Συζητήθηκαν τα επόμενα βήματα για την από κοινού προώθηση της πρότασης για «Πράσινη Αμμόχωστο» στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών αρχών και αξιών, με στόχο να επιστρέψει το αποκλεισμένο τμήμα της Αμμοχώστου σε όλους τους νόμιμους κατοίκους της, οι οποίοι πρέπει να επαναγκατασταθούν υπό συνθήκες ασφάλειας και ειρήνης, να ανοικοδομηθεί η πόλη με οικολογικά βιώσιμο τρόπο, να προωθηθεί η λειτουργία και διαχείριση του λιμανιού της Αμμοχώστου υπό την εποπτεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς όφελος όλων των κατοίκων και των δύο κοινοτήτων και να γίνει η Αμμόχωστος πράσινη πόλη-πρότυπο κοινωνικής συνοχής, συνεργασίας και βιώσιμης οικονομικής δραστηριότητας με οικολογικό περιεχόμενο, με ενεργειακά αποδοτικά κτίρια, βιώσιμες συγκοινωνίες, ανακύκλωση απορριμμάτων, βιώσιμη διαχείριση του νερού και των λυμάτων.

Συμφωνήθηκε, επίσης, η συστηματική συνεργασία μεταξύ του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών και του Έλληνα Ευρωβουλευτή κ. Νίκου Χρυσόγελου, εν όψει της ανάληψης από την Κύπρο της ευρωπαϊκής προεδρίας, το δεύτερο εξάμηνο του 2012, με στόχο να διαμορφωθεί ένα σύνολο προτάσεων για οικολογικές πρωτοβουλίες εκ μέρους της Κυπριακής προεδρίας.

Στο πλαίσιο των πολιτικών προτεραιοτήτων που θέτει ο Έλληνας Ευρωβουλευτής για την θητεία του στο ευρωκοινοβούλιο, συμφωνήθηκε να υπάρχει συστηματική ανταλλαγή απόψεων για θέματα πολιτικών κοινωνικής συνοχής, απασχόλησης – ιδιαίτερα για νέους – σε θέματα πράσινης οικονομίας και βιώσιμης περιφερειακής ανάπτυξης καθώς και υποβολής ερωτήσεων για περιβαλλοντικά θέματα, με δεδομένο ότι η Κύπρος δεν έχει εκλεγμένο πράσινο ευρωβουλευτή.

Έγινε επίσης, ανταλλαγή απόψεων για τα θέματα της ενεργειακής πολιτικής στη ΝΑ Μεσόγειο.

ΚΙΝΗΜΑ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΣΤΩΝ