Σιζόπουλος: “Σκευωρία οι καταγγελίες για παράνομη εισαγωγή Botox”

CEB1 17 Ειδήσεις
Σκευωρία με πολιτική διάσταση «βλέπει» πίσω από τις καταγγελίες εναντίον του για παράνομη εισαγωγή φαρμάκων στην Κύπρο, ο πρόεδρος του Κ.Σ. ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, προσθέτοντας ότι η σκευωρία αυτή «θα καταρρεύσει».

CEB1 1805 Ειδήσεις

Η Αστυνομία διερευνά καταγγελία ιατρικής επισκέπτριας, πρώην συνεργάτιδας του κ. Σιζόπουλου, η οποία υποστηρίζει ότι η ίδια μετέφερε παράνομα στην Κύπρο για λογαριασμό του προέδρου της ΕΔΕΚ, ποσότητες φαρμακευτικών σκευασμάτων που χρησιμοποιεί ο κ. Σιζόπουλος, ως δερματολόγος, στο ιατρείο του.

Την είδηση δημοσίευσε η εφημερίδα «Πολίτης» και επιβεβαίωσε με δηλώσεις του το πρωί στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ ο εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η καταγγελία αφορά εισαγωγή φιαλιδίων Botox και Dysport, τα οποία η καταγγέλλουσα ισχυρίζεται ότι τα παρέδωσε στον κ. Σιζόπουλο την εποχή που συνεργαζόταν μαζί του.

Ο Μαρίνος Σιζόπουλος μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ διέψευσε τις καταγγελίες λέγοντας ότι είναι «προσπάθεια φίμωσης του και εκτροπής της κοινής γνώμης».

Υποστήριξε πως δεν υπάρχει ποινική υπόθεση καθώς το φάρμακο κυκλοφορεί με άδεια στην ΕΕ και δεν απαγορεύεται η διακίνηση του στις χώρες της ΕΕ. Δεν έχει κάνει καμία εισαγωγή και καμία πώληση, είπε, αναφέροντας πως ο ίδιος το χρησιμοποιεί ως γιατρός από το 1999.

Όπως δήλωσε «κάποιοι, θέλουν τη σύγκρουση και τον πόλεμο», χωρίς ωστόσο να τους κατονομάζει και αφήνοντας αιχμές για πολιτικά παιγνίδια έστειλε το μήνυμα ότι θα τα έχουν. «Δεν είμαι απ’ αυτούς που υποχωρούν, που υποκύπτουν, που σιωπούν. Να ξέρουν, ότι έχω στοιχεία για πολλούς», ανέφερε.

Ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ διερωτήθηκε παράλληλα πως ακόμα δεν έχει γίνει καμία έρευνα μετά από τόσα «σκάνδαλα» -όπως χαρακτηριστικά είπε- που ο ίδιος έφερε στο φως της δημοσιότητας ζητώντας διερεύνησή τους.

Σε δήλωσή του αγρότερα στο ΚΥΠΕ, ο κ. Σιζόπουλος εξέφρασε επίσης έκπληξη τόσο για την καταγγελία όσο και τη διαρροή του θέματος στον Τύπο.

«Δεν έχω φέρει εγώ ή μέσω τρίτου προσώπου στην Κύπρο τέτοια σκευάσματα και δεν τα έχω διαθέσει σε χονδρική τιμή», πρόσθεσε και διερωτήθηκε «ποιος ο λόγος αυτής της επιλεκτικής σπουδής σε βάρος μου, την ώρα που για άλλες καταγγελίες πολύ πιο σοβαρές όπως ο χρηματισμός κομμάτων από τη Focus, το θέμα της παράνομης μεταφοράς χρημάτων στο εξωτερικό κ.α. δεν επιδεικνύεται ο ίδιος ζήλος».

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας, μιλώντας το μεσημέρι στην κρατική τηλεόραση, ανέφερε ότι η διερεύνηση της υπόθεσης είναι σε αρχικό στάδιο αφού έχουν ληφθεί μόνο ορισμένες καταθέσεις ενώ ο ίδιος ο κ. Σιζόπουλος δεν έχει ακόμα κληθεί να καταθέσει.

Πηγή: ΚΥΠΕ