Σόιμπλε για Brexit: Είναι σημαντικό στην Ε.Ε. να μείνουμε ενωμένοι

a 144 Brexit, Ειδήσεις, Ευρώπη
a 398 Brexit, Ειδήσεις, Ευρώπη

Την ανάγκη να παραμείνουν ενωμένα τα 27 μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέναντι στις επικείμενες διαπραγματεύσεις για το Brexit επισήμανε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ο Σόιμπλε δήλωσε επίσης σε ξένους δημοσιογράφους στο Βερολίνο ότι πιστεύει πως οι διαπραγματεύσεις θα είναι δύσκολες και περίπλοκες. Πρόσθεσε ότι με την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο σε όλους ότι η παραμονή στην ΕΕ έχει περισσότερα πλεονεκτήματα από την αποχώρηση από αυτήν.

«Τώρα είναι σημαντικό εμείς στην Ευρωπαϊκή Ένωση των 27 να παραμείνουμε ενωμένοι», δήλωσε ο Σόιμπλε, προσθέτοντας ότι είναι σημαντικό να σταλεί το μήνυμα σε άλλες χώρες της ΕΕ ότι δεν θα πρέπει να μπουν στον πειρασμό να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Βρετανίας, με το σκεπτικό ότι μπορούν να έχουν τα πλεονεκτήματα της παραμονής της ΕΕ χωρίς να τηρούν τις υποχρεώσεις τους.

Ο Σόιμπλε, που δήλωσε επίσης ότι η Γερμανία είναι ανοικτή σε νέες μορφές συνεργασίας με τη Βρετανία, έχει πει στο παρελθόν ότι θέλει μια «εύλογη» συμφωνία Brexit για το Σίτι του Λονδίνου.

Πηγή: newsbeast.gr