Φρέναρος: Παρέλασαν με σημαίες του… Che Guevara!

a 16 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
a 3484 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Πρωτοφανή γελοιοποίηση υπέστη η παρέλαση της κοινότητας Φρενάρους, όταν το Οργανωμένο Σύνολο “Ολυμπιάς Φρενάρους” παρέλαυνε επιδεικνύοντας την σημαία του Ernesto Che Guevara.

Η κίνηση αυτή, σύμφωνα με δηλώσεις των παρευρισκόμενων, προκάλεσε οργή για όσους αμαυρώνουν, κατά την άποψή τους, με τέτοιο γελοίο τρόπο, την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

Ζήτημα, τέθηκε, επίσης, και με την συνολική διοργάνωση της παρέλασης, αφού αρκετοί ήταν οι μαθητές του Λυκείου και του Γυμνασίου του Φρνάρους, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για το περιστατικό δηλώνοντας την άρνησή τους για συμμετοχή στην παρέλαση της Κοινότητας.

Αξίζει να σημειωθεί, πως στο Φρέναρος εδρεύει περιφερειακό Γυμνάσιο και Λύκειο, στο οποίο φοιτούν μαθητές από την επαρχία Αμμοχώστου (Φρέναρος, Σωτήρα, Αυγόρου, Λιοπέτρι, Βρυσούλες) και με τον τρόπο αυτό φαίνεται να προκαλείται πολιτική παρέμβαση στην μαθητική παρέμβαση, κάτι που δεν αποκλείεται να προκαλέσει και την παρέμβαση του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού καθώς και του Υπουργείου Εσωτερικών.

Πάντως, το γεγονός είναι καθ’ όλα απαράδεκτο, αφού φαίνεται πως οι υπεύθυνοι είτε δεν κατάφεραν να ελέγξουν τους συμμετέχοντες, είτε έκαναν τα στραβά μάτια γελοιοποιώντας ολόκληρη την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου του 1940, μία επέτειο που τιμά τον Ελληνισμό και τους ήρωες που έπεσαν μαχόμενοι στα αφιλόξενα βουνά της Πίνδου και όχι έναν ήρωα της Λατινικής Αμερικής.

a1 2 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

a2 2 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

a3 2 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου