Κύπελλο Coca Cola: «Καυτά» ματς σε Τσίρειο και ΓΣΖ

a 7
a 71
Το παιχνίδι ανάμεσα στην ΑΕΛ και την Ανόρθωση (Τσίρειο, 16:00, LTV SportsHD), ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της Τετάρτης (14/03) για την προημιτελική φάση του κυπέλλου Κύπρου Κόκα Κόλα. Στο ΓΣΖ (18:00, CytaVision) η ΑΕΚ αντιμετωπίζει την Αλκή στο ντέρμπι της Λάρνακας, ενώ στο ΓΣΠ (18:00, LTV1) η Ομόνοια έχει φαινομενικά εύκολο έργο απέναντι στον Ερμή…

Το πρόγραμμα:
ΑΕΛ-Ανόρθωση (16:00, LTV SportsHD)
Ομόνοια-Ερμής (18:00, LTV1)
ΑΕΚ-Αλκή (18:00, CytaVision)

Αναλυτικά τα τρία παιχνίδια:

ΑΕΛ-Ανόρθωση
Η δράση της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Coca-Cola χρονικά ξεκινά από το Τσίρειο. ΑΕΛ-Ανόρθωση κυνηγούν το πρώτο βήμα πρόκρισης ενόψει του δεύτερου αγώνα που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Τετάρτη στο «Αντώνης Παπαδόπουλος».

Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν φέτος άλλες δύο φορές για το Πρωτάθλημα Λαϊκής Τράπεζας. Στον α’ γύρο στο Τσίρειο αναδείχτηκαν ισόπαλες 0-0 και στο παιχνίδι του β’ γύρου επικράτησε η ΑΕΛ με 1-0 από γκολ του Ντόσα Ζούνιορ στο 84’.

Πως έφτασαν εδώ
Η ΑΕΛ αρχικά απέκλεισε τον Εθνικό Άσσιας με 2-0 και στη β’ φάση τον ΑΠΟΕΛ με 1-0 και 0-0.
Η Ανόρθωση απέκλεισε στην α’ φάση την ΠΑΕΕΚ με 6-0 και ακολούθως τον ΑΠΟΠ/Κινύρα με 3-2 και 3-0.

ΑΕΚ-Αλκή
Η κλήρωση της προημιτελικής φάσης ανέδειξε τοπικό ντέρμπι και το ΓΣΖ θα φιλοξενήσει το πρώτο ραντεβού των ομάδων της Λάρνακας. Οι δύο ομάδες κυνηγούν το αποτέλεσμα που θα τους δώσει προβάδισμα ενόψει του επαναληπτικού που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Τετάρτη.

Οι δύο ομάδες για τελευταία φορά αναμετρήθηκαν στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Λαϊκής Τράπεζας και αναδείχτηκαν ισόπαλες 2-2. Στο παιχνίδι του α’ γύρου επικράτησε η ΑΕΚ από τέρματα που πέτυχαν οι Σκοπελίτης και Γκαρσία.

Πως έφτασαν εδώ
Η ΑΕΚ στην α’ φάση απέκλεισε εκτός έδρας τον Χαλκάνορα με 1-0 και στη β’ φάση την Ένωση Νέων Παρεκκλησιάς με 5-0 στο Τσίρειο και 4-0 στη Λάρνακα.
Η Αλκή στην α’ φάση της διοργάνωσης απέκλεισε τον Ονήσιλο Σωτήρας με 4-1 και στη β’ φάση την ΑΕΠ με 2-0 στη Λάρνακα και 6-0 στο Παφιακό.

Ομόνοια-Ερμής
Στο ΓΣΠ η Ομόνοια υποδέχεται τον Ερμή στο πρώτο μεταξύ τους ραντεβού της προημιτελικής φάσης. Το ραντεβού αυτό θα είναι το τρίτο φετινό τους και η Ομόνοια μετρά δύο νίκες στην κούρσα του πρωταθλήματος. Στον α’ γύρο κέρδισε με 2-0 στο ΓΣΠ και στο β’ γύρο νίκησε με το ίδιο σκορ.

Πως έφτασαν εδώ
Η Ομόνοια, η κάτοχος του περσινού τροπαίου, ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της από τη β’ φάση όπου απέκλεισε τη Νέα Σαλαμίνα με 2-0 στο ΓΣΠ και 8-1 στον επαναληπτικό.
Ο Ερμής στην α’ φάση απέκλεισε εκτός έδρας την ΑΠΕΠ Πιτσιλιάς με 3-1. Στην β’ φάση απέκλεισε τον Απόλλωνα, που πέρσι έφτασε μέχρι τον τελικό της διοργάνωσης. Ηττήθηκε στο Τσίρειο με 2-1 και στον επαναληπτικό νίκησε με το ίδιο σκορ και οδήγησε το παιχνίδι στην παράταση για να φτάσει στο 3-1 (συνολικό σκορ 4-3) που του έδωσε το εισιτήριο της πρόκρισης.

Πηγή: 24sports.com.cy