Κυπριακό και Τοπική Αυτοδιοίκηση συζήτησαν Γαλανός-Devemy

CEB1 90 Αλέξης Γαλανός, Ειδήσεις, Τοπική Αυτοδιοίκηση
CEB1 876 Αλέξης Γαλανός, Ειδήσεις, Τοπική Αυτοδιοίκηση

Κυπριακό και Τοπική Αυτοδιοίκηση βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης στη Λευκωσία του Προεδρεύοντα της Ένωσης Δήμων, Πρόεδρου της Επιτροπής Κατεχόμενων Δήμων Αλέξη Γαλανού με τον Βοηθό Νομάρχη και Υπεύθυνο Αποστολών Διεθνούς Συνεργασίας του Γαλλικού Υπουργείου Εσωτερικών Jean-Francois Devemy.

Ανακοίνωση από την Ένωση Δήμων αναφέρει ότι “ο κ. Γαλανός ενημέρωσε τον κ. Devemy για τις εξελίξεις στο Κυπριακό και την τρέχουσα κατάσταση, ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στο θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων”.

Επιπλέον, ο κ. Γαλανός, και ως Δήμαρχος Αμμοχώστου, έκανε ειδική μνεία στο θέμα της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου, αναφερόμενος και στα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, έγινε, επίσης, ανταλλαγή απόψεων σε θέματα που άπτονται της σύγχρονης Ευρωπαϊκής Τοπικής Αυτοδιοίκησης και πιο συγκεκριμένα σε σχέση με τη Μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Κύπρο.

Ο κ. Devemy επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον όσον αφορά στη λειτουργία των Κατεχόμενων Δήμων και τη διατήρηση του κοινωνικού ιστού των εκτοπισμένων πολιτών.

Στο τέλος της συνάντησης, δόθηκε στον Γάλλο αξιωματούχο διαφωτιστικό υλικό για τη σύληση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς στις κατεχόμενες περιοχές.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν εκ μέρους της Ένωσης Δήμων ο Αναπληρωτής Γραμματέας της Ένωσης Δήμων Χρίστος Χατζηγιάγκου και η Συνεργάτιδα της Επιτροπής Κατεχόμενων Δήμων Χαρά Γεωργιάδου. Τον κ. Devemy συνόδευσαν στη συνάντηση ο Αστυνομικός Ακόλουθος της Γαλλικής Πρεσβείας, Αντισυνταγματάρχης Xavier Chatillon και ο Βοηθός του Αστυνομικού Ακόλουθου Ανδρέας Παπαθεοδώρου.

Ο κ. Devemy βρίσκεται στην Κύπρο επί της ευκαιρίας του Συνεδρίου με θέμα «Διαδημοτικές Συνεργασίες και Καλή Διακυβέρνηση», το οποίο διοργανώνεται από την Ένωση Δήμων Κύπρου, την Ένωση Κοινοτήτων Κύπρου και το Υπουργείο Εσωτερικών σε συνεργασία με το Κέντρο Εμπειρογνωμοσύνης για τη Μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στα πλαίσια της Κυπριακής Προεδρίας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Πηγή: ΚΥΠΕ