Δήμαρχος Πεντέλης: Η φωτιά ξεκίνησε από ένα κομμένο καλώδιο της ΔΕΗ

37710815 993276940840954 437066012458745856 n Αττική πυρκαγιές, Μάτι Αττικής, Πεντέλη, Ραφήνα

Την εκτίμηση ότι η φονική πυρκαγιά που έχει επίσημο απολογισμό 82 νεκρούς, ξεκίνησε από κομμένο καλώδιο στο δίκτυο της ΔΕΗ, στην περιοχή Νταού Πεντέλης, εξέφρασε ο δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου.

Ο κ. Στεργίου κατοικεί στη συγκεκριμένη περιοχή και βρέθηκε στο σημείο απ΄όπου ξεκίνησε η φονική πυρκαγιά, ελάχιστα λεπτά από το ξέσπασμά της. Όπως είπε, είδε το κομμένο καλώδιο από το απαρχαιωμένο δίκτυο της ΔΕΗ στην περιοχή, εκτιμά ότι η φωτιά που «εξερράγη σαν ατομική βόμβα» ξεκίνησε από αυτό και μάλιστα το κατήγγειλε και στην Πυροσβεστική.

«Εικάζω ότι είναι από αυτό. Ήρθε και το Ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής μετά από μένα». Ο κ. Στεργίου επισήμανε ότι ήταν λανθασμένη η εκτίμηση ότι η φωτιά θα πήγαινε προς τον Διόνυσο, αφού η φορά του ανέμου έδειχνε, όπως είπε, και την πορεία που ακολούθησε τελικά το μέτωπο, στα νοπτιοδυτικά.  «Υπήρξε μια μικρή ανάσχεση στο ελαφρώς δασωμένο κομμάτι στο Μοναστήρι, αλλά όταν πια η φωτιά πέρασε στο δασωμένο κομμάτι του Βουτζά, ήταν αδύνατο να ελεγχεί».

Ο κ. Στεργίου είπε ότι οι δήμοι είναι υποχρεωμένοι να έχουν σχέδιο εκκένωσης, και είναι δική τους δουλειά να αποφασίσουν και να ζητήσουν την εκκένωση των περιοχών τους. «Δεν ξέρω γιατί δεν έγινε», είπε.

 

Πηγή: protothema.gr