“Dream:ON”, η εφαρμογή του iPhone που προσέχει τον ύπνο σας

a 90
a 7073
Υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες εφαρμογές για το iPhone. Όλες όμως τις χρησιμοποιούμε όταν είμαστε ξύπνιοι. Ο Ρίτσαρντ Γουάιζμαν όμως, καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Χέρτφορντσιρ είναι αποφασισμένος να το αλλάξει αυτό. Ο λόγος για την εφαρμογή Dream On που έχει δημιουργήσει και η οποία αποτελεί μέρος ενός πειράματος με στόχο την βελτίωση του βραδινού ύπνου και τη δημιουργία ευχάριστων ονείρων… 

Η χρήση του Dream:ON είναι αρκετά απλή. Η συσκευή με την εφαρμογή τοποθετείται δίπλα στο κρεβάτι όταν ο κάτοχος της πέσει για ύπνο. Στη συνέχεια παρακολουθεί τις κινήσεις του χρήστη και όταν εκείνος περάσει στην φάση Rapid Eye Movement (στο στάδιο, δηλαδή, όπου βλέπει κανείς τα περισσότερα όνειρα), το κινητό παίζει ένα προεπιλεγμένο μουσικό, χαλαρωτικό κομμάτι.

Το άκουσμα του κομματιού βοηθά στο να έχει ο χρήστης ευχάριστες εμπειρίες την ώρα που κοιμάται. Για παράδειγμα να βλέπει ότι περπατά σε ένα κήπο ή ότι πετάει.

Όταν η φάση Rapid Eye Movement τείνει να ολοκληρωθεί, η εφαρμογή παράγει έναν ανεπαίσθητο ήχο σαν ξυπνητήρι ώστε ο κάτοχος της συσκευής να ξυπνήσει και να καταχωρίσει το όνειρό του σε μια βάση δεδομένων.

Από εκεί και πέρα τις καταχωρίσεις αυτές θα μπορεί να τις μοιραστεί σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης όπως το Twitter και το Facebook. Μάλιστα θα μπορεί να επισημαίνει και τρίτα πρόσωπα τα οποία μπορεί να εμφανίζονται στα όνειρά αυτά.

Αν και προς το παρόν, η εφαρμογή είναι διαθέσιμη μόνο για iOS μέσα στο έτος αναμένεται να κυκλοφορήσει και για Android.