Είχαν να διαλέξουν ή τον γκρεμό ή τη φωτιά – Πέθαναν αγκαλιασμένοι

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν τις τελευταίες ώρες των 30 ατόμων που εγκλωβίστηκαν σε χωράφι, μόλις 15 μέτρα από τη θάλασσα και κάηκαν ο ένας στην αγκαλιά του άλλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για οικογένειες με πολλά μικρά παιδιά που εγκατέλειψαν άρον άρον τα αυτοκίνητά τους κι έτρεξαν να σωθούν προς τη θάλασσα.

Η μαρτυρία του διασώστη του Ερυθρού Σταυρού, Βασίλη Ανδριόπουλου είναι συγκλονιστική. Όπως είπε, οι σοροί εντοπίστηκαν στις 03:00 τα ξημερώματα.

Δύσκολο το έργο των πυροσβεστών

«Πολλά αυτοκίνητα μαζί, με τις πόρτες ανοιχτές, τα κλειδιά επάνω και είδη πρώτης ανάγκης μέσα. Τα θύματα βρέθηκαν σε ένα χωράφι 300 – 400 τετραγωνικών. Ανάμεσα στους νεκρούς υπάρχουν και παιδιά και εκτιμάται πως πρόκειται για οικογένειες που προσπάθησαν να φύγουν αλλά δεν πρόλαβαν καθώς πνίγηκαν από τη φωτιά», είπε.

Εγκλωβίστηκαν στα βράχια

«Υπάρχει ένας σωρός απανθρακωμένα πτώματα, στη μέση ενός χωραφιού, σε απόσταση μόλις 15 μέτρων από τη θάλασσα. Αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει την περιοχή. Οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να επιχείρησαν να βρουν διέξοδο στη θάλασσα αλλά φαίνεται να εγκλωβίστηκαν στις φλόγες», είπε.

Το χωράφι δεν έχει πρόσβαση στην παραλία, αλλά έχει βράχια. Όπως φαίνεται λοιπόν οι άνθρωποι αυτοί, μάνες με μικρά παιδιά, οικογένειες ολόκληρες νόμισαν ότι αν περάσουν μέσα από το χωράφι θα φτάσουν ασφαλείς στην παραλία. Δυστυχώς όμως διαπίστωσαν ότι 15 μέτρα από την ακτή τους χωρίζει ένας γκρεμός. Είχαν να επιλέξουν λοιπόν ανάμεσα στη φωτιά και τον γκρεμό. Οι φλόγες φαίνεται να τους πρόλαβαν και κάηκαν όλοι τους, χωρίς κανείς να μπορεί να τους βοηθήσει.

Τους βρήκαν οι διασώστες του Ερυθρού Σταυρού

Βρέθηκαν νεκροί 15 μέτρα από τη θάλασσαΠηγή: Star.gr