Λιοπέτρι: Κυνηγοί παρέδωσαν τα εκλογικά τους βιβλιάρια (ΒΙΝΤΕΟ+EIKONEΣ)

DSC 3134 Αμπελοπούλια, Ειδήσεις, Κυνήγι, Νέα Αμμοχώστου
DSC 3134 Αμπελοπούλια, Ειδήσεις, Κυνήγι, Νέα Αμμοχώστου

Την έντονη διαμαρτυρία τους εξέφρασαν χθες κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης που διοργάνωσαν στο Λιοπέτρι μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου Λιοπετρίου.

Περισσότεροι από 500 κυνηγοί από την επαρχία Αμμοχώστου και την επαρχία Λάρνακας συγκεντρώθηκαν για να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους για τη νέα νομοθεσία για την Προστασία και Διαχείριση των Άγριων Πτηνών και Θηραμάτων που ψηφίστηκε τον περασμένο Ιούνιο στη Βουλή.

DSC 3152 Αμπελοπούλια, Ειδήσεις, Κυνήγι, Νέα Αμμοχώστου

Αφορμή για τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας τα πρόσφατα εξαντλητικά πρόστιμα που επέβαλε σε λαθροθήρες η Υπηρεσία Θήρας και τα οποία σε λιγότερο από ένα μόλις μήνα έχουν ξεπεράσει τις €35 χιλιάδες καθώς και η δράση των ξένων ακτιβιστών της οργάνωσης Committee Against Bird Slaughtering (CABS).

Σε ομιλία του ο Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Λιοπετρίου, Κώστας Μιχαήλ ξεκαθάρισε πως οι κυνηγοί δεν τάσσονται υπέρ της λαθροθηρίας, αλλά κύρια αιτία της αντίδρασής τους είναι, όπως αναφέρει, το γεγονός ότι «έχει εξολοθρευτεί οικονομικά ο κυνηγός με τα εξαντλητικά πρόστιμα που επιτρέπει η νομοθεσία να επιβάλλονται».

DSC 3141 Αμπελοπούλια, Ειδήσεις, Κυνήγι, Νέα Αμμοχώστου

Κάλεσε, παράλληλα, όλους τους κυνηγούς να παραδώσουν τα εκλογικά τους βιβλιάρια ως μια ενέργεια διαμαρτυρίας προς τη Βουλή για τροποποίηση της νομοθεσίας.

Εξέφρασε, επίσης, τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι η νομοθεσία δεν έχει συνταχθεί με στόχο τον εμπλουτισμό των βιοτόπων με θηράματα και την προστασία του κυνηγού αλλά την επιβολή υπέρογκων, όπως ανέφερε, προστίμων.

DSC 3156 Αμπελοπούλια, Ειδήσεις, Κυνήγι, Νέα Αμμοχώστου

Κάλεσε, τέλος, τους πολιτικούς να καταβάλουν προσπάθειες για διόρθωση της κατάστασης, τονίζοντας ότι οι κυνηγοί στην περίπτωση αυτή βρίσκονται υπεράνω κομματικών χρωματισμών.

Στη συγκέντρωση παρέστησαν οι βουλευτές της επαρχίας Αμμοχώστου, Κυριάκος Χατζηγιάννης, Χρηστάκης Τζιοβάνης, Νίκος Κέττηρος και Λίνος Παπαγιάννης.

SotiraNews