16χρονος Ρομά: Με λουλούδια και τραγούδια το τελευταίο «αντίο»

Ο ανήλικος έδωσε 8 μέρες μάχη στη ΜΕΘ μετά τον πυροβολισμό που δέχτηκε κατά τη διάρκεια καταδίωξης

1 3

Οι Ρομά του οικισμού Αγία Σοφιά θρηνούν αυτή την ώρα τον 16χρονο, Κώστα Φραγκούλη, που έπεσε νεκρός από σφαίρα αστυνομικού.

Ο ανήλικος έδωσε 8 μέρες μάχη στη ΜΕΘ μετά τον πυροβολισμό που δέχτηκε κατά τη διάρκεια της καταδίωξης, όμως κατέληξε στις 13 Δεκεμβρίου.

Η κηδεία πραγματοποιείται στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών ενώ η ταφή του στα Κοιμητήρια του Ευόσμου.

Πλήθος κόσμου, συγγενείς και φίλοι βρέθηκαν στο σπίτι της οικογένειας, στον οικισμό Αγίας Σοφίας, από χθες που μεταφέρθηκε η σορός, προκειμένου να δώσουν παρηγοριά στην οικογένεια.

«Εύχομαι να μην ξανασυμβεί κάτι τέτοιο σε κανένα παιδί, σε κανέναν άνθρωπο», δήλωσε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά, Βασίλης Πάντζος και συμπλήρωσε ότι «το αίτημα όλων των Τσιγγάνων είναι να προφυλακιστεί ο αστυνομικός, να υπάρχει δικαιοσύνη» και τόνισε για άλλη μια φορά την ανάγκη η κοινότητα των Ελλήνων Τσιγγάνων να διατηρήσει την ψυχραιμία της.

12345 3

«Σήμερα είναι μια μέρα θλίψης για όλους μας. Σήμερα φέραμε το παιδί στο σπίτι του, να το κλάψει η οικογένεια. Είναι μια πολύ δύσκολη μέρα», τόνισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ρομά Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Σαμπάνης. Ο ίδιος είπε ότι οι γονείς περιμένουν την απόφαση της Δικαιοσύνης σχετικά με το αν κριθεί προφυλακιστέος ο 34χρονος αστυνομικός. «Το μόνο που ζητά η οικογένεια είναι να δικαστεί ο αστυνομικός», σημείωσε.

 

Πηγή: in.gr