18 μηνών παιδί σκοτώθηκε σε βόθρο: Συντετριμμένη η γιαγιά του – «Εδώ είχαμε το μωρό μας» (Βίντεο)

Τα λίγα δευτερόλεπτα που το μόλις 18 μηνών εγγόνι της διέφυγε από την προσοχή της ήταν αρκετά για να συμβεί το ανεπανόρθωτο κακό.

18 minon paidi skotothike se vothro syntetrimmeni i giagia toy edo eichame to moro mas 1 18 ΜΗΝΩΝ ΠΑΙΔΙ, ΣΥΝΤΕΤΡΙΜΜΕΝΗ ΓΙΑΓΙΑ

Πρόκειται για τη γιαγιά από το 18 μηνών παιδί σκοτώθηκε σε βόθρο στη Θεσσαλονίκη. «Εδώ είχαμε το μωρό μας», αναφέρει η ίδια.

 Λεπτομέρειες για το περιστατικό

H γιαγιά του μόλις 18μηνων αγοριού που βρήκε τραγικό θάνατο από την πτώση του στο φρεάτιο αποχέτευσης που βρίσκεται πίσω από το σπίτι των παππούδων του, στα Νέα Μάλγαρα της Θεσσαλονίκης, σπάει τη σιωπή της και μιλάει αποκλειστικά στο newsit.gr.Συντετριμμένη γιαγιά: Τι δήλωσε για το 18 μηνών αγοράκι που σκοτώθηκε σε βόθρο.

Τι δήλωσε η γιαγιά μου μικρού παιδιού

“Κάθε μέρα το μωρό ήταν στο σπίτι μας”, λέει η ηλικιωμένη γυναίκα η οποία εμφανώς σοκαρισμένη από το τραγικό περιστατικό προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια της. Το άσχημο παιχνίδι που επιφύλαξε η μοίρα στην οικογένειας της, αδυνατεί να το χωρέσει ο ανθρώπινος νους. Τα λίγα δευτερόλεπτα που το μόλις 18 μηνών εγγόνι της διέφυγε από την προσοχή της ήταν αρκετά για να συμβεί το ανεπανόρθωτο κακό.Με τον πόνο ζωγραφισμένο στο πρόσωπο της, προσπαθεί ακόμα να συνειδητοποιήσει τι έχει γίνει. Να βρει ή ίδια δύναμη αλλά και να δώσει κουράγιο στην κόρη και στον γαμπρό της. Καθισμένη σε μια καρέκλα στην αυλή του σπιτιού της καταφέρνει να μας ψελλίσει λίγα λόγια.Όπως αποκαλύπτει στο newsit.gr η ίδια μαζί με τον σύζυγο της είχαν αναλάβει την καθημερινή φροντίδα του εγγονού της, τις ώρες που η κόρη της βρισκόταν στην εργασία της. “Κάθε μέρα ήταν εδώ το μωρό. Εμείς το κοιτούσαμε το παιδί. Η κόρη μου πότε δούλευε, πότε δεν δούλευε” λέει στο newsit.gr η γιαγιά του άτυχου αγοριου.

Όσα ανέφερε μία ξαδέλφη της γιαγιάς

Δίπλα της στέκεται μια ξαδέρφη της η οποία από την πρώτη στιγμή έσπευσε στο σπίτι της οικογένειας προκειμένου να συμπαρασταθεί στους συγγενείς της. Η ίδια περιγράφει πως συνέβη το τραγικό περιστατικό. “Ήταν ένα τραγικό ατύχημα το οποίο συνέβη ξαφνικά. Δεν το περίμενε κανείς. Το παιδί ήταν συνέχεια με τη γιαγιά και τον παππού του” λέει στο newsit.gr η συγγενής της οικογένειας και συμπληρώνοντας προσθέτει: “Ξαφνικά το παιδί έφυγε μπροστά από τα μάτια τους. Έφυγε από την προσοχή τους. Συνέχεια ήταν μπροστά στα πόδια του παππού και της γιαγιάς του”.

Οι τελευταίες πράξεις της τραγωδίας θα παιχτούν στην κηδεία που αναμένεται να γίνει σήμερα ή αύριο. Το περιστατικό που δεν το χωράει ο ανθρώπινος νους άρχισε να εκτυλίσσεται λίγο μετά τις δώδεκα χθες το μεσημέρι. Η μητέρα του παιδιού είχε προγραμματισμένο ραντεβού με γιατρό. Ο σύζυγος της έλειπε σε επαγγελματικό ταξίδι, κι έτσι πήγε το 18 μηνών αγοράκι της στο πατρικό της σπίτι στα Νέα Μάλγαρα, προκειμένου να το φυλάξουν οι γονείς της.

Κι άλλες λεπτομέρειες για το συμβάν

Άγνωστο πως, προς το παρόν το παιδί διέφυγε της προσοχής των δύο ηλικιωμένων. Επιστρέφοντας στο σπίτι η 42χρονη μητέρα είδε του γονείς της με ζωγραφισμένο την αγωνία στο πρόσωπο τους να αναζητούν το μικρό αγοράκι. Έντρομη ξεκίνησε κι αυτή να αναζητεί το παιδί εντός του σπιτιού, πιστεύοντας ότι μπορεί να έχει κρυφτεί κάπου.Γύρω στις δύο το μεσημέρι ειδοποίησε την αστυνομία. Άνδρες της ΕΛ. ΑΣ έσπευσαν στην οδό Θράκης. Αμέσως άρχισαν την έρευνες ενώ ειδοποιήθηκε και η πυροσβεστική. Στο φρεάτιο της αποχέτευσης που υπάρχει πίσω από την οικεία της οικογένειας δεν ήταν καλυμμένο με κάποιο καπάκι ασφαλείας, αλλά με δύο σίδερα τα οποία βρέθηκαν σπασμένα. Το γεγονός αυτό κίνησε τις υποψίες στους αστυνομικούς και στους πυροσβέστες.Αμέσως ειδοποιήθηκε ένας ιδιώτης προκειμένου να αντλήσει τα λύματα και τότε εντοπίστηκες το αγοράκι νεκρό. Όπως όλα δείχνουν το παιδί βγήκε από το σπίτι και ανέβηκε πάνω στα σίδερα που κάλυπταν το φρεάτιο. Ατυτά υποχώρησαν και το παιδάκι έπεσε μέσα σε αυτό.

Ο πατέρας του παιδιού την ώρα του περιστατικού βρίσκονταν σε επαγγελματικό ταξίδι εκτός του νομού Θεσσαλονίκης. Οι γονείς του άτυχου παιδιού είχαν παντρευτεί πριν λίγο καιρό, ενώ η μητέρα του από τον πρώτο της γάμο έχει άλλο ένα παιδί 17 ετών.Από την πλευρά της η εισαγγελία της Θεσσαλονίκης ζήτησε από τους αστυνομικούς να τους παραδώσουν τα ευρήματα των ερευνών τους για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες βρήκε τραγικό θάνατο το 18 μηνών παιδί.

 

Πηγή: newsit