ΕΛΛΑΔΑ: Η 37χρονη Καλλιόπη εγκατέλειψε το Γυμνάσιο, έκανε τρία παιδιά και επέστρεψε σημαιοφόρος!

«Όταν κάτι θες, το βάζεις στόχο και δεν σταματάς πουθενά»

25i martioy i 37chroni kalliopi teleiose to gymnasio ekane tria paidia kai epestrepse simaioforos 2 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ, 37χρονη, ΜΗΤΕΡΑ, ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΟΣ

Η Καλλιόπη Ψυρούκη αποτελεί ένα παράδειγμα δύναμης και θέλησης που αν και έφερε στον κόσμο τρία παιδιά σε μικρή ηλικία, κατάφερε να επιστρέψει στο σχολείο και να είναι και σημαιοφόρος.

Συγκινητική σήμερα η παρουσία, μεταξύ άλλων στην παρέλαση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου της 37χρονης Καλλιόπης Ψυρούκη στη θέση της σημαιοφόρου του σχολείου της, του Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου Μυτιλήνης.

Παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισε, η τρίτεκνη διαζευγμένη μητέρα, καθώς στο παρελθόν είχε καταγγείλει τον «επιστάτη» της για σεξουαλική παρενόχληση. Η ίδια με αποφασιστικότητα, κατάφερε να διαβάσει και παράλληλα να αφοσιωθεί στην ανατροφή των παιδιών της.

37χρονη μητέρα

Συγκεκριμένα με 19,8, η Καλλιόπη Ψυρούκη είναι αριστούχος της Γ Λυκείου του σχολείου της και επέστρεψε στα θρανία πριν από 2,5 χρόνια ενώ συνέχιζε να μεγαλώνει μόνη της τα τρία της παιδιά. Μάλιστα στο πλάι της, στη Β Λυκείου η μεγάλη κόρη της, επίσης αριστούχος και παραστάτρια!

Περήφανα τα παιδιά της 37χρονης για τη μητέρα τους

Η Καλλιόπη Ψυρούκη μεγάλωσε στην Αγιάσο και μετά τη Γ’ Γυμνασίου, εγκατέλειψε το σχολείο της, παντρεύτηκε και αφοσιώθηκε στα παιδιά της. «Στις ελιές δούλευα, στην οικοδομή, πεντάμηνα καθαριότητας, σε μονώσεις, ελαιοχρωματισμούς, έκαιγα κλαδιά από κλαδέματα, καθάριζα τα κτήματα με μεροκάματα» δηλώνει η ίδια στο stonisi.gr.

37χρονη Καλλιόπη 25η Μαρτίου

Ο γιος της Αλέξανδρος είναι 17 χρόνων και η μικρή της κόρη Ευμορφία είναι 4,5 ετών. «Το ήθελα το σχολείο. Ειδικά όταν άρχισαν να μεγαλώνουν τα παιδιά, μου αρέσουν τα γράμματα και μου αρέσουν τα μαθηματικά. Ήθελα να ξέρω ότι μπορώ να βγάλω το Λύκειο και με το σπαθί μου να προχωρήσω στη δουλειά μου. Μου άρεσε η επιστροφή στα θρανία, οι καθηγητές μου έλεγαν ότι έπρεπε να γίνω εκπαιδευτικός. Στα περισσότερα είχα 20ρια, αλλά στα μαθηματικά το ένιωθα ότι έχω άστρο.

Με παρακαλούσαν να δώσω πανελλήνιες, αλλά είναι δύσκολο, δεν μπορώ. Όταν κάτι θες, το βάζεις στόχο και δεν σταματάς πουθενά. Και τα τρία παιδιά μου ήταν σήμερα περήφανα, κι αυτό μου αρκεί» μας λέει συγκινημένη.

via: Enimerotiko