Στο δικαστήριο έφτασε πριν από λίγο η Ρούλα Πισπιρίγκου, εμφανώς αλλαγμένη. Αδυνατισμένη, ντυμένη στα μαύρα, με σκυμμένο το κεφάλι, αλλά με το ίδιο παγωμένο βλέμμα καρφωμένο στο κενό, μπήκε στο κτίριο από την πίσω πόρτα.
Σχεδόν έναν χρόνο από τον θάνατο της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη, η μητέρα της, Ρούλα Πισπιρίγκου, θα καθίσει στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου. Κατηγορείται για την δολοφονία της Τζωρτζίνας στις 29 Ιανουαρίου 2022 στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού» ,αλλά και για την απόπειρα δολοφονίας της, στις 11 Απριλίου 2021.
Παρόντες στο δικαστήριο είναι η μητέρα και ο πατριός της, όπως και ο Μάνος Δασκαλάκης.
Ο συνήγορος της 34χρονης κατηγορουμένης, Αλέξης Κούγιας, θα ζητήσει αναβολή της δίκης, όπως δήλωσε ο ίδιος νωρίτερα σήμερα Δευτέρα.
Το δικαστήριο θα κληθεί να κρίνει το αίτημα αναβολής και να αποφασίσει εάν θα το κάνει δεκτό ή θα δώσει απλώς μια διακοπή για κάποια ημερομηνία εντός του επόμενου 20ημερου.
Γιατί ζητά αναβολή ο Κούγιας
Ο ποινικολόγος, Αλέξης Κούγιας, που έχει αναλάβει την υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», ξεκαθάρισε πως ήδη έχει υποβάλλει μια σειρά εγγράφων βάσει των οποίων θα ζητήσει αναβολή της έναρξης της δίκης η οποία έχει οριστεί για σήμερα, λόγω κωλύματος με τη συμμετοχή του σε άλλες δίκες οι οποίες αναβλήθηκαν πριν από τις γιορτές και για τις οποίες υπάρχει κίνδυνος ακόμη και παραγραφής.
Ο κ. Κούγιας ερωτηθείς σχετικά, είπε πως δικονομικά – τουλάχιστον αυτή τη στιγμή – δεν υπάρχει η δυνατότητα να γίνει η συνένωση των δυο υποθέσεων για τις οποίες κατηγορείται η κυρία Πισπιρίγκου, δηλαδή αυτή για την οποία η δίκη θα μπορούσε να ξεκινήσει σήμερα, του θανάτου της Τζωρτζίνας και της άλλης που αφορά τον θάνατο των δυο άλλων παιδιών, της Μαρίας Ελένης και της Ίριδας. Μάλιστα, ο κ. Κούγιας προέβλεψε ότι η πελάτης του δεν πρόκειται να παραπεμφθεί για τους θανάτους των δυο μικρότερων παιδιών.
Στη συνέχεια ανέφερε ότι η ύπαρξη κεταμίνης στο σώμα της Τζωρτζίνας δεν αμφισβητείται, αλλά αποδεικνύεται από έγγραφα ότι την χορηγούσαν οι γιατροί καθώς αποτελούσε μέρος της θεραπείας. Συμπλήρωσε δε, πως υπέρ της κυρίας Πισπιρίγκου θα καταθέσουν δεκάδες επιστήμονες και κυρίως ιατροδικαστές.
Πηγή: in.gr