Απειλούν Λαγό για σκίσιμο τουρκικής σημαίας θυμίζοντας δολοφονία Σολωμού (ΕΙΚΟΝΑ)

bc7c9b387c296f1246851ad14161486a ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ, Νέα Αμμοχώστου, Τουρκία

Το σκίσιμο της τουρκικής σημαίας από τον Έλληνα ευρωβουλευτή Ιωάννη Λαγό είναι σήμερα πρωτοσέλιδο στις τουρκικές και τ/κ εφημερίδες και σχολιάζεται με μηνύματα οργής και εκδίκησης από Τούρκους χρήστες του διαδικτύου.Eντομεταξύ τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν πως η Γενική Εισαγγελία στην Άγκυρα ξεκίνησε έρευνα εναντίον του Λαγού.

Ολόκληρη η τοποθέτηση που είχε να κάνει με το μεταναστευτικό.

Σύμφωνα με επισκόπηση του Τουρκικού και Τ/κ Τύπου από το  ΓΤΠ  η εφημερίδα Sözcü προβάλλει το θέμα με τον τίτλο στα ελληνικά «Είναι ντροπή και αναφλέξιμο».

15e341147decec ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ, Νέα Αμμοχώστου, Τουρκία

Από την πλευρά της η τουρκική Sabah έχει τίτλο “Θα σπάσουμε τα χέρια όσων τα απλώνουν χέρι στη σημαία μας”. Γράφει ότι ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε ανάρτηση στο λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έγραψε: “Ξέρουν πολύ καλά αυτοί οι εθνικιστές πως σπάμε τα χέρια όσων απλώνουν χέρι στην ένδοξη σημαία μας και τα ρίχνουμε στη θάλασσα”.

Η Χουρριέτ υπό τον τίτλο “Κοιτάξτε αυτό τον ρατσισμό”, γράφει ότι ο Τσαβούσογλου δήλωσε ότι αναμένει τώρα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να πράξει τα απαραίτητα για αυτό τον “παλιάτσο”.

Ο βουλευτής του αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού κόμματος (CHP) Ενγκίν Αλτάι δήλωσε ότι “η αισχρότητα είναι απαράδεκτη”. Ο πρόεδρος της Τουρκικής εθνοσυνέλευσης Μουσταφά Σεντόπ κάλεσε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να τιμωρήσει τον ευρωβουλευτή.

Μάλιστα στο twitter πολλοί τούρκοι χρήστες έκαναν και παραλληλισμό με τα τραγικά γεγονότα του 1996 στη Δερύνεια και την άνανδρη δολοφονία του Σολωμού Σολωμού όταν επιχείρησε να κατεβάσει την σημαία της κατοχής από τον ιστό.

15e340eaeb0e6c ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ, Νέα Αμμοχώστου, Τουρκία

15e340f849baa2 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ, Νέα Αμμοχώστου, Τουρκία

“Καμία επίθεση κατά της Τουρκικής σημαίας δεν παραμένει ατιμώρητη. Ο Σολωμός Σολωμού, ο οποίος προσπάθησε να κατεβάσει την τουρκική σημαία στην Αμμόχωστο το 1996, είναι ένα παράδειγμα. Θα τα ξαναπούμε Ιωάννη Λαγέ”, γράφει ένας στο σχόλιο.

Kάποιοι άλλοι αναφέρονται στην καταστροφή της Σμύρνης και την εισβολή της 20η Ιουλίου 1974.

15e340e866f9ec ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ, Νέα Αμμοχώστου, Τουρκία