Αρχίζει σήμερα η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη

Ξεκινά σήμερα στην Αθήνα, η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη με τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου και σκηνοθέτη να δικάζεται για το αδίκημα του βιασμού κατά συρροή σε βάρος 3 ανηλίκων και ενός ενήλικα.

Υπενθυμίζεται ότι η  πρώτη μήνυση σε βάρος του κατατέθηκε στις 8 Φεβρουαρίου του 2021 από έναν 40χρονο σήμερα άνδρα ο οποίος κατήγγειλε ότι είχε βιαστεί από τον Δ. Λιγνάδη, όταν ήταν 15 ετών.

Αν και το αδίκημα είχε παραγραφεί, στη μήνυση ο σαραντάχρονος ανέφερε έναν ακόμη άνδρα, ο οποίος όταν κλήθηκε από την Εισαγγελία να καταθέσει, είπε ότι είχε βιαστεί από τον ίδιο άνδρα, στην Επίδαυρο, τον Αύγουστο του 2015, σε ηλικία 17 ετών.

Λίγο αργότερα, στις εισαγγελικές αρχές έφτασε και μία δεύτερη μήνυση από έναν 26χρονο σήμερα άνδρα, ο οποίος κατήγγειλε τον σκηνοθέτη ότι τον βίασε το 2010, σε ηλικία 14 ετών.

Με βάση αυτές τις κατηγορίες οι εισαγγελικές και ανακριτικέ αρχές εξέδωσαν σε βάρος του σκηνοθέτη εντάλματος σύλληψης.

Στην απολογία του, ο κατηγορούμενος αρνείται τις σε βάρος του κατηγορίες χαρακτηρίζοντάς τις «προϊόν μυθοπλασίας» από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, επειδή ανέλαβε τη θέση του διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου. «Ποτέ δεν είχα συνευρεθεί με ανήλικα άτομα επ’ ουδενί λόγο, ποτέ δεν είχα διενεργήσει γενετήσιες πράξεις με ανήλικα άτομα είτε στο σπίτι μου είτε αλλού…», υποστήριξε ο Δημήτρης Λιγνάδης.

Μετά την απολογία του, ανακρίτρια και εισαγγελέας στο ένταλμα προσωρινής κράτησης κάνουν λόγο για συγκεκριμένη μεθοδολογία από τον κατηγορούμενο, υποστηρίζοντας ότι έχει εγκληματική ροπή σε αδικήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας.

Ο Δ. Λιγνάδης θα εμφανιστεί στο δικαστήριο, ωστόσο η δίκη του όπως όλα δείχνουν να διακοπεί για λίγες ημέρες, καθώς ο συνήγορός του Α. Κούγιας θα επικαλεστεί φόρτο εργασίας, κάνοντας αίτημα για μία μικρή διακοπή της διαδικασίας. Οι ένορκοι θα κληρωθούν ωστόσο, ώστε στην επόμενη δικάσιμο να πιάσουν την σκυτάλη των καταθέσεων οι μάρτυρες.

Ροη Ειδησεων

Επ. Αμμοχώστου: Πώς ψηφίζουμε, σταυροί προτίμησης και χρώμα ψηφοδελτίων

Οι εκλογές της 9ης Ιουνίου 2024 θα είναι οι πρώτες διπλές εκλογές που διεξήχθησαν ποτέ…

2 Ιουνίου, 2024

Κλεάνθης Κουτσόφτας: “Να φέρουμε νέες ιδέες, αλλαγή και ανανέωση στο Παραλίμνι” (Συνέντευξη-Βίντεο)

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας, και υποψήφιος για την Αντιδημαρχία Παραλιμνίου Κλεάνθης Κουτσόφτας βρέθηκε καλεσμένος…

2 Ιουνίου, 2024

Ντόρτμουντ – Ρεάλ Μαδρίτης 0-2: Η Βασίλισσα της Ευρώπης ξανά στον θρόνο της

Είναι η «Βασίλισσα» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και το απέδειξε για ακόμη μία φορά! Τι κι…

2 Ιουνίου, 2024

Η Ορχήστρα Παραδοσιακής Μουσικής επαρχίας Αμμοχώστου παρουσιάζει την πρώτη της συναυλία στο Παραλίμνι

Την πρώτη της επίσημη παρουσίαση και συναυλία θα πραγματοποιήσει στις 8 το βράδυ της Κυριακής…

1 Ιουνίου, 2024

ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ: Έτσι θα μοιάζει η νέα σύγχρονη πλατεία (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο σχεδιασμός της πλατείας Παραλιμνίου, έργο ύψους 17 εκατομμυρίων ευρώ παρουσιάστηκε το βράδυ της Παρασκευής…

1 Ιουνίου, 2024

Άγγελος Κυριάκου για Αβραάμ Μουλαζίμη: “Η κοινωνία χρειάζεται ανθρώπους σαν εσένα”

Με μία ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο γιος του αδελφού του ήρωα Σολωμού…

1 Ιουνίου, 2024