Αρνείται όσα του καταλογίζονται ο μαστροπός και βιαστής της 12χρονης

Ο 53χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής αρνείται όσα του καταλογίζονται

811E6213 F0AC 4D04 B6EA 281206B5F4A1

Κυρίαρχο θέμα της ελλαδικής επικαιρότητας είναι το φρικιαστικό θέμα της φρίκης που ζούσε 12χρονο μωρό το οποίο βίαζε και εξέδιδε 53χρονος επιχειρηματίας από τον Κολωνό.

Ο 53χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής αρνείται όσα του καταλογίζονται ενώ επιχειρεί να επιρρίψει τις ευθύνες σε άλλους για την δημιουργία του προφίλ του παιδιού στο διαδίκτυο.

Τα ηλεκτρονικά ίχνη του 53χρονου

Ειδικότερα ανέφερε πως η ΕΛ.ΑΣ έχει όλα τα μέσα για να εντοπίσει όλους όσοι μιλούσαν με τον 53χρονο σημειώνοντας μάλιστα ότι «πάντα μιλούν οι συσκευές, τα ηλεκτρονικά ίχνη και οι διαδρομές ενός εγκλήματος».

Σύμφωνα με τον κ. Σφακιανάκη, ο 53χρονος «έχει κάνει ολέθρια λάθη», τα οποία θα αποκαλύψουν την ταυτότητα όσων έχουν έρθει σε επαφή μαζί του.

«Μιλάει από εφαρμογές στο κινητό, που μπορεί να εμφανίζονται ως ανώνυμες, αλλά έχουν όνομα, επώνυμο, τηλέφωνο. Στο κινητό του υπάρχουν τα στοιχεία αυτών που συνομιλεί. Υπάρχει μεγάλη δεξαμενή με εφαρμογές και πρόσωπα ταυτοποιημένα που φαίνεται καθαρά ποιοι είναι αυτοί που συνομιλούσε. Υπάρχουν τα ηλεκτρονικά ίχνη από τις σελίδες που έμπαινε».

Όπως υπογράμμισε ο Μανώλης Σφακιανάκης, με τα λογισμικά που διαθέτει πλέον η ΕΛ.ΑΣ μπορούν να εντοπιστούν τα ίχνη όσων χρησιμοποιούσαν ακόμη και «πακιστανικά» κινητά προκειμένου να επικοινωνήσουν με τον 53χρονο. «Όλα τα ‘πακιστανικά’ εντοπίζονται. Όχι σε ποιον ανήκουν, εντοπίζονται πού ακριβώς είναι και πού έχουν κάνει ενεργοποιήσεις. Υπάρχει λογισμικό που εντοπίζει τα πάντα».

Πού οδηγεί η αστυνομική έρευνα

Η έρευνα της Αστυνομίας για την δράση του 53χρονου είχε ξεκινήσει στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Η μητέρα της 12χρονης πήγε στο αστυνομικό τμήμα του Κολωνού και έδειξε δύο στιγμιότυπα οθόνης (screenshot), τα οποία προέρχονται από το κινητό της 12χρονης και τα είχε στείλει η θεία της, που διέμενε στην Λευκάδα και φιλοξενούσε το διάστημα του καλοκαιριού το μικρό παιδί.

Η θεία της 12χρονης βρήκε το κινητό της και τράβηξε  τα εν λόγω στιγμιότυπα οθόνης. Στα στιγμιότυπα αυτά, φαίνεται ο 53χρονος να προχωρά σε σεξουαλικές προτροπές προς την 12χρονη, ενώ υπάρχει και ένα βίντεο που δείχνει σεξουαλική εκμετάλλευση του παιδιού.

Ακολούθησαν 40 ημέρες έρευνας της Αστυνομίας. Σε αυτό το διάστημα έγιναν από την πλευρά τού 53χρονου προσπάθειες συγκάλυψης.

Η Αστυνομία έχει σταθεί στην κατάθεση της 12χρονης, που έχει αναφέρει «έχω συνευρεθεί με περίπου 15 ή 16 άτομα», και προσπαθεί μέσα από τις διαδικτυακές συζητήσεις να εντοπίσει αυτά τα άτομα.

Επίσης, η Αστυνομία έχει βρει κινητά «φαντάσματα», με τα οποία έκλεινε τα ραντεβού στους παιδεραστές ο 53χρονος, καθώς και εμβάσματα, δηλαδή χρήματα που έχει δώσει ο 53χρονος, ποσά των 30 έως 80 ευρώ, προς συγκεκριμένα άτομα.

Πηγή: tovima.gr