ΕΛΛΑΔΑ: 16χρονη «έσβησε» μέσα στο νοσοκομείο – Νοσηλεύτηκε για ίωση και έφυγε από τη ζωή 7 μέρες μετά

Όπως καταγγέλλουν οι γονείς του κοριτσιού, οι γιατροί έδειξαν αδιαφορία, καθώς επί μια εβδομάδα χορηγούσαν στην κόρη τους μόνο ορό.

Screenshot 2021 10 28 at 8.08.43 PM ΤΡΑΓΩΔΙΑ

Πέθανε 16χρονη στα Τρίκαλα, μετά από επτά ημέρες νοσηλείας στο νοσοκομείο, όπου εισήχθη με ίωση, πριν από δύο χρόνια, το 2019.

Όπως καταγγέλλουν οι γονείς του κοριτσιού, οι γιατροί έδειξαν αδιαφορία, καθώς επί μια εβδομάδα χορηγούσαν στην κόρη τους μόνο ορό.

Για την υπόθεση μίλησε ο δικηγόρος της οικογένειας, Άρης Καραμπασιάδη, σήμερα, Πέμπτη, στην πρωινή εκπομπή του Mega και υπογράμμισε ότι έχει ασκηθεί δίωξη ενάντια στη διοίκηση του νοσοκομείου Τρικάλων.

Σύμφωνα με τον Άρης Καραμπασιάδη, η 16χρονη δεν είχε προηγουμένως κάποιο πρόβλημα υγείας ή υποκείμενο νόσημα και «εντελώς ξαφνικά και αναπάντεχα μετά από 7 ημέρες στο νοσοκομείο Τρικάλων απεβίωσε».

Το περιστατικό, όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ του MEGA, έγινε το 2019, με τους γονείς της 16χρονης να καταγγέλλουν ότι το νοσοκομείο έδειξε πλήρη αδιαφορία, ενώ ο δικηγόρος υποστηρίζει ότι δεν έγιναν παρά μόνο οι υποτυπώδεις εξετάσεις, όπως αιματολογικές.

 

Πέθανε 16χρονη το 2019, με την επίσημη αιτία θανάτου να παραμένει άγνωστη

«Μιλάμε για ένα περιστατικό ιατρικής αμέλειας, καθώς ακόμη δεν γνωρίζουμε την επίσημη αιτία θανάτου του κοριτσιού», επισημαίνει χαρακτηριστικά ο Άρης Καραμπασιάδης.

Από την άλλη μεριά, το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου Τρικάλων ισχυρίζεται ότι η 16χρονη κοπέλα άφησε την τελευταία της πνοή από κάποιο καρδιαγγειακό πρόβλημα, αν και από την έρευνα που έχει γίνει, υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι η καρδιά δεν ήταν η αιτία, αλλά το αιτιατό.

Όλα αυτά συνέβησαν σε μια εποχή που υπήρχε έξαρση της ίωσης Η1Ν1 και οι γονείς είναι εξοργισμένοι, καθώς η κόρη τους δεν είχε καν υποβληθεί σε τεστ ανίχνευσής του.

Οι γονείς της 16χρονης δεν έχουν προχωρήσει σε μηνύσεις σε βάρος συγκεκριμένου γιατρού, παρά μόνο αποζητούν την ηθική δικαίωση στη μνήμη του παιδιού τους και η αγωγή έχει αγκηθεί απέναντι στη διοίκηση του νοσοκομείου Τρικάλων, διεκδικώντας το ποσό των 800.000 ευρώ.

 

enimerotiko.gr