ΕΛΛΑΔΑ: 76χρονος έκρυψε σε τενεκέ χρυσές λίρες αξίας 2.000.000€ και όταν τον άνοιξε δεν βρήκε τίποτα

«Φτερά» έκαναν 4.600 λίρες που έκρυβε επιχειρηματίας κάτω από καυσόξυλα στη Λάρισα.

Screenshot 2022 11 21 at 11.36.28 AM

Ένας τενεκές γεμάτος χρυσές λίρες «θαμμένος» κάτω από τόνους καυσόξυλα, που όμως τελικά «έκαναν φτερά», έχει φέρει αντιμέτωπες στα δικαστήρια δύο οικογένειες, καθώς ο κάτοχος της τεράστιας αυτής περιουσίας κατηγορεί την αδελφή της συζύγου του ότι αυτή είναι η κλέφτρα!

 

Η υπόθεση εκδικάζεται στο Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας και στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθεται η 68χρονη κουνιάδα του 76χρονου επιχειρηματία, που την κατονομάζει ως το άτομο που ήξερε την κρυψώνα του θησαυρού στο πατρικό του σπίτι σε κωμόπολη των Τρικάλων.

Πρόκειται για 4.600 χρυσές λίρες αξίας σχεδόν 2.000.000 ευρώ, τις οποίες ο επιχειρηματίας είχε κρύψει κάτω από τα καυσόξυλα πιστεύοντας ότι κανείς δεν θα τις βρει. Όμως οι λίρες έκαναν φτερά και η αδελφή της συζύγου του, που γνώριζε το σημείο, συνελήφθη και κατηγορείται για διακεκριμένη κλοπή αντικειμένου αξίας άνω των 120.000 ευρώ κατ’ επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ’ εξακολούθηση, όπως και για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

 

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα «Ελευθερία», οι λίρες ήταν αυτά που απέκτησε ο 76χρονος από τον επαγγελματικό του βίο, ξεκινώντας πάμφτωχος από το χωριό του για να εξελιχθεί σε έναν σπουδαίο επιχειρηματία με δραστηριότητα έως το εξωτερικό, χτίζοντας μια ατράνταχτη περιουσία. Τον Μάρτιο του 2011 όμως διαπίστωσε ότι οι λίρες είχαν κλαπεί και έχασε τη γη κάτω από τα πόδια του.

Το παράπονο του ηλικιωμένου για την κουνιάδα του που φέρεται να του έκλεψε τις λίρες

«Να σας πω την αμαρτία μου, σε άλλον πήγε το μυαλό μας. Τους είχαμε στη δουλειά μας, τους παντρέψαμε, τους μεγαλώσαμε. Αποδείχτηκε μεγάλος σατανάς…» τόνισε χθες στο δικαστήριο, αναφερόμενος στην κουνιάδα του. Η ίδια, όπως είπε, για να αποπροσανατολίσει τις έρευνες απέδιδε την κλοπή στον διαβόητο Παλαιοκώστα που κινούνταν στην ευρύτερη περιοχή.

«Μου έλεγε για τον Παλαιοκώστα» αποκάλυψε ο επιχειρηματίας και σημείωσε πως στη συνέχεια η κουνιάδα ομολόγησε στους αστυνομικούς την κλοπή.

«Η γυναίκα μου έπαθε σοκ όταν έμαθε ότι είναι η αδελφή της. Τους παρείχαμε τα πάντα… Με πόνο ψυχής το λέω, να τους έχω κάνει τόσα καλά και να με κλέβουν…» είπε ο 76χρονος και περιέγραψε στους δικαστές ότι τον διαβεβαίωσαν ότι «θα σου δώσουμε τα λεφτά», όμως αυτό δεν συνέβη ποτέ.

 

Σύμφωνα με τη δικογραφία στον λογαριασμό της κουνιάδας βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα μεγάλο χρηματικό ποσό, ενώ, όπως ειπώθηκε στο δικαστήριο από μάρτυρα ιερέα των Τρικάλων, η 68χρονη του παρέδωσε 42.000 και 50 λίρες, γιατί «δεν είχε πού να τις αφήσει». Η ίδια ωστόσο υποστήριξε στο δικαστήριο ότι οι λίρες είναι κληρονομιά από τον πατέρα της και σε αντίθεση με όσα ομολόγησε, αρνείται την κλοπή.

Η δική θα συνεχιστεί στις 15 Δεκεμβρίου με την απολογία της κατηγορουμένης, η οποία πρωτόδικα, το 2019, κρίθηκε ένοχη και της επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 13 ετών, με αναστολή.

 

Ενημερωτικό