Ελλάδα: Αποσύρονται λόγω κακοκαιρίας όλα τα λεωφορεία και τα τραμ τη Αθήνας

Πολικές θερμοκρασίες και σπάνια φαινόμενα

71F6048C D91E 4136 8E0F D5D9E949AEB4 δρόμοι κλειστοί, Ελπίς, ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ, μετρό

Σφοδρότατη είναι η επέλαση της κακοκαιρίας «Ελπίς», η οποία δείχνει τα «δόντια» της με πολικές θερμοκρασίες και σπάνια φαινόμενα, όπως η χιονοκαταιγίδα στην Ελλάδα.

Εκτός από τη νησιωτική Ελλάδα, στα λευκά έχει ντυθεί και η ηπειρωτική, ενώ η Αττική βρίσκεται τις τελευταίες ώρες στο μάτι της κακοκαιρίας και δοκιμάζεται από ισχυρές χιονοπτώσεις που έφθασαν μέχρι την παραλία.

Ο ΟΑΣΑ ανακοίνωσε μάλιστα ότι λόγω της έντασης των καιρικών φαινομένων όλα τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ έχουν αποσυρθεί στα αμαξοστάσια.

Ενδεικτικές είναι οι δορυφορικές εικόνες του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, οι οποίες δείχνουν τις νεφώσεις κατακόρυφης ανάπτυξης που έχουν αναπτυχθεί σε περιοχές του Αιγαίου, της Εύβοιας και της Ανατολικής Στερεάς ήδη από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας (24/01).

Οι νεφώσεις αυτές, σε συνδυασμό με τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες έχουν ως αποτέλεσμα την εκδήλωση πυκνών χιονοπτώσεων και χιονοκαταιγίδων έως και σε παραθαλάσσια τμήματα.

Αξιοσημείωτο είναι μάλιστα το γεγονός ότι το σύστημα καταγραφής κεραυνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, «ΖΕΥΣ», έχει καταγράψει κεραυνούς σε τμήματα τις Ανατολικής Στερεάς και των Σποράδων, περιοχές όπου το έχει στρώσει για τα καλά.

Αυτές οι πυκνές χιονοπτώσεις και χιονοκαταιγίδες προκάλεσαν έντονα προβλήματα στο οδικό δίκτυο της Ανατολικής Στερεάς συμπεριλαμβανομένης της Αττικής.

Διακόπηκε η κυκλοφορία του Μετρό προς και από το αεροδρόμιο

Όπως ανακοίνωσε η ΣΤΑΣΥ, η κυκλοφορία των συρμών του Μετρό προς και από το αεροδρόμιο διεκόπη εξαιτίας του χιονιά.

Οι επιβάτες του Μετρό με κατεύθυνση το αεροδρόμιο μετεπιβιβάζονται στον σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας στον Προαστιακό σιδηρόδρομο.
Επίσης, στο τραμ αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία σε όλο το δίκτυο, με τερματικό τη στάση Σύνταγμα

Ηλεκτρικός: Δρομολόγια στο τμήμα Πειραιάς – Ειρήνη

Η έντονη χιονόπτωση έχει προκαλέσει προβλήματα και στη Γραμμή 1 του Μετρό (Ηλεκτρικός).

Η κίνηση διεξάγεται στο τμήμα Πειραιάς – Ειρήνη, ενώ σύμφωνα με την ΣΤΑΣΥ σε εξέλιξη είναι οι εργασίες εκχιονισμού στο τμήμα Ειρήνη – Κηφισιά.

Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Την ίδια ώρα, κλειστή είναι η λεωφόρος Κατεχάκη, λόγω της πυκνής χιονόπτωσης. Συγκεκριμένα, διεκόπη η κυκλοφορία στη συμβολή της με την οδό Κοκκινοπούλου στο ύψος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αλλά και στο ύψος της Μεσογείων.

Ανάλογη εικόνα και στη λεωφόρο Μεσογείων, με τους οδηγούς να είναι ακινητοποιημένοι για τουλάχιστον μία ώρα από την Αγία Παρασκευή μέχρι τους Αμπελόκηπους.

Πηγή: sputniknews.gr