Ελλάδα: Φρίκη με τις εικόνες φυσικοθεραπευτή να χτυπά βάναυσα ανήλικο νοσηλευόμενο (ΒΙΝΤΕΟ)

Εικόνες φρίκης εκτυλίσσονται σε κέντρο για αυτιστικά παιδιά

2bce32f958947ffa601e0737d02e9c74 1 ΑΜΕΑ, Αυτισμός, Βίντεο, ΠΑΙΔΙ, φυσικοθεραπευτής

Φρίκη και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες από κέντρο για αυτιστικά παιδιά στην Αττική. Πρωταγωνιστής του βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας ένας φυσικοθεραπευτής, εργαζόμενος σε αυτή τη δομή ο οποίος χτυπά βάναυσα ένα παιδί.

Όπως φαίνεται στο βίντεο που δημοσιεύει το ethnos.gr, ο άνδρας κλωτσά το παιδί στο πρόσωπο, στη συνέχεια εκείνο σωριάζεται κάτω και συνεχίζει να το σέρνει, την ώρα που τα υπόλοιπα παιδιά βρίσκονται στον ίδιο χώρο. Οι δύο άλλες εκπαιδευτικοί παραμένουν στο σημείο χωρίς να προσπαθούν να τον σταματήσουν με τη μία από τις δύο μετά από κάποια δευτερόλεπτα να πηγαίνει προς το μέρος του.

Το περιστατικό έγινε το 2019

Το περιστατικό συνέβη το καλοκαίρι του 2019 και σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα η επιστημονική υπεύθυνη του κέντρου επιβεβαίωσε το περιστατικό και μάλιστα δήλωσε ότι την επόμενη του περιστατικού ο συγκεκριμένος φυσικοθεραπευτής αποχώρησε οικειοθελώς από την εργασία του. Η ίδια υποστηρίζει ότι έμαθε για αυτό πέντε μέρες μετά το συμβάν και επικοινώνησε με τους γονείς του παιδιού ενώ διεμήνυσε στον φυσικοθεραπευτή να μην εργαστεί ξανά σε δομή με παιδιά.

Αναφέρει ακόμα ότι προχώρησε σε καταγγελία στις αρχές στις 12 Ιανουαρίου 2022, δηλαδή 18 μήνες μετά γιατί όπως ανέφερε, τώρα ήρθε σε γνώση της ότι ο φυσικοθεραπευτής έπιασε ξανά δουλειά σε κέντρο με παιδιά με ειδικές ανάγκες. Τα στοιχεία του φυσικοθεραπευτή είναι στη διάθεση της ιστοσελίδας.

Το καθεστώς λειτουργίας του κέντρουΣύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες το συγκεκριμένο κέντρο δεν βρίσκεται στα μητρώα του υπουργείου Εργασίας, μην έχοντας κάνει αίτηση για να αποκτήσει σχετικό πιστοποιητικό ενώ δεν έχει κάποια σύμβαση με τον ΕΟΠΠΥ.

Εκ μέρους του Περιφερειακού Τμήματος Αττικής του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών ο γραμματέας Σταύρος Σταθόπουλος, δηλώνει ότι οποιαδήποτε καταγγελία έρχεται εγγράφως ή ηλεκτρονικώς, προωθείται στα αρμόδια όργανα τα οποία επιλαμβάνονται για τις νομικές διαδικασίες».

Πηγή: edaily