Ελλάδα: Καταγγελίες ότι η 14χρονη που πέθανε από κορωνοϊό, περίμενε 4 ώρες σε κοντέινερ για να την εξετάσουν

Σοκ έχει προκληθεί στη Λαμία μετά τον θάνατο 14χρονης που νοσούσε από κορωνοϊό, με αποτέλεσμα να διαταχθεί ΕΔΕ για να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες χάθηκε η ζωή της.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το lamiareport, η 14χρονη περίμενε για τέσσερις ώρες σε κοντέινερ για Covid έξω από τα Επείγοντα του νοσοκομείου Λαμίας.

Το κορίτσι έφτασε στο Νοσοκομείο στις 09:30 μαζί με τη μητέρα της και τη μικρότερη αδελφή της, που μπήκαν μαζί της στο ασθενοφόρο, αφού και αυτές ήταν θετικές στον κορωνοϊό.

Η 14χρονη περίμενε με τη μητέρα της, σε κοντέινερ για τέσσερις ώρεςΌπως σημειώνεται στο τοπικό μέσο, αν και ενημέρωσαν το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ότι η 14χρονη είναι θετική εδώ και πολλές ημέρες, με την κατάστασή της να μην είναι καλή, τους έβαλαν στο κοντέινερ για να κάνουν και PCR, όπως ορίζεται στο πρωτόκολλο.

Ωστόσο, σύμφωνα με το lamiareport, η 14χρονη ήταν στο κοντέινερ από τις 09:30 μέχρι τις 13:30 ενώ δεν την είχε εξετάσει κάποιος γιατρός και σε αυτό το διάστημα των τεσσάρων ωρών, νοσηλεύτρια της πήρε αίμα, της έκανε καρδιογράφημα και της έβαλε ορό.

Μαζί με τη 14χρονη, στο κοντέινερ, ήταν η μητέρα της ενώ τη μικρότερη αδελφή της είχε έρθει να παραλάβει η θεία της η οποία ζήτησε από νοσηλεύτριες στην υποδοχή, να πάει γιατρός να δει το κορίτσι. Αμέσως μετά πήραν τη 14χρονη στα επείγοντα όπου έγινε υπέρηχος, αξονική και άλλες εξετάσεις.

ΕΔΕ για να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες χάθηκε η ζωή της 14χρονης στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Λαμίας, διέταξε ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ Φώτης Σερέτης, σε συνεννόηση με τον Διοικητή του Γενικού Νοσκομείου Λαμίας Ανδρέα Κολοκυθά.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του lamiareport, την ΕΔΕ θα κάνει ανώτατος γιατρός, με βαθμό Συντονιστή Διευθυντή, ο οποίος θα είναι από άλλο νοσοκομείο, εκτός Λαμίας, της 5ης ΥΠΕ.

Ροη Ειδησεων

Συναγερμός στην Αστυνομία – Εξαφανίστηκε η 36χρονη Ελένη στη Λάρνακα (ΕΙΚΟΝΑ)

Η Αστυνομία ζητά πληροφορίες που μπορούν να βοηθήσουν στον εντοπισμό της Ελένης Νικολάου, 36 ετών,…

8 Μαΐου, 2024

ΗΠΑ: Oλοκλήρωσαν την κατασκευή του τεχνητού λιμανιού για να παραδίδεται ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα

Ο αμερικανικός στρατός ολοκλήρωσε την κατασκευή προσωρινού τεχνητού λιμανιού για τη διευκόλυνση των παραδόσεων ανθρωπιστικής…

8 Μαΐου, 2024

Συναντάται με Ολγκίν ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Στις 10.00 το πρωί πραγματοποιείται η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη με την…

8 Μαΐου, 2024

Eurovision 2024: Η Κύπρος πέρασε στον τελικό – Ποιες άλλες χώρες προκρίθηκαν

O πρώτος ημιτελικός της 68ης Eurovision ολοκληρώθηκε, με την Κύπρο να προκρίνεται στον μεγάλο τελικό…

8 Μαΐου, 2024

Αγγίζει τους 29 βαθμούς η θερμοκρασία – Επιστρέφει η σκόνη στην ατμόσφαιρα

Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Σταδιακά από αύριο, στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται κατά διαστήματα…

8 Μαΐου, 2024

ΣΩΤΗΡΑ: Τρίτη της Λαμπρής με παραδοσιακά παιχνίδια και μουσική (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Οι Κατηχητικές Συνάξεις Σωτήρας και το Κέντρο Νεότητος Σωτήρας έχοντας ως στόχο να κρατήσουν ζωντανά…

7 Μαΐου, 2024