Eλλάδα/Μητράκης για νεκρούς μετανάστες: Η αλήθεια δεν έχει σχέση με όσα λέει η Τουρκία

«Η αλήθεια πίσω από αυτό το περιστατικό δεν έχει καμία σχέση με την ψευδή προπαγάνδα που δημοσιεύθηκε από τον ομόλογό μου Υπουργό, κ. Σοϊλού», δηλώνει ο Έλληνας Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου

imagew 3 2 Έβρος, Μετανάστες, Τουρκία

Στις δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων περί νεκρών μεταναστών στον Έβρο, μετά από επαναπροώθηση που έκαναν ελληνικές Αρχές, απάντησε ο Υπουργός Μετανάστευσης, Νότης Μηταράκης.

Σε γραπτή δήλωσή του, ο Έλληνας Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου χαρακτηρίζει «τραγωδία» τον θάνατο των 12 μεταναστών στα τουρκικά σύνορα, ωστόσο διευκρινίζει ότι «η αλήθεια πίσω από αυτό το περιστατικό δεν έχει καμία σχέση με την ψευδή προπαγάνδα που δημοσιεύθηκε από τον ομόλογό μου Υπουργό, κ. Σοϊλού».

«Οι συγκεκριμένοι μετανάστες δεν έφτασαν ποτέ στα σύνορα. Όποια υπόνοια υπάρχει ότι όντως έφτασαν, ή ότι επαναπροωθήθηκαν στην Τουρκία είναι εντελώς ανυπόστατη», λέει ο κ. Μηταράκης και σημειώνει ότι η Τουρκία, «αντί να προωθεί αβάσιμους ισχυρισμούς, πρέπει να τηρήσει τις υποχρεώσεις της και να εργαστεί για να αποτρέψει αυτά τα επικίνδυνα ταξίδια» και «αντί να κατηγορεί άλλους, πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της, εάν θέλουμε να αποτρέψουμε τέτοιες τραγωδίες από το να επαναληφθούν».