Ελλάδα: Πώς απατεώνας εξαπάτησε 27χρονο με το επίδομα εμβολιασμού

Του έταξε επίδομα εμβολιασμού και του αδείασε τον τραπεζικό του λογαριασμό

lefta 12 απατεώνες, απάτη, θύματα, χρήματα

Νέα κόλπα εφευρίσκουν καθημερινά πλέον οι απατεώνες προκειμένου να εξαπατήσουν τους ανθρώπους και να τους αποσπάσουν χρήματα.

Το κόλπο των τελευταίων ημερών έχει να κάνει με το επίδομα εμβολιασμού.

Ειδικότερα, με το πρόσχημα της καταβολής… επιδόματος εμβολιασμού εξαπατήθηκε αυτήν τη φορά ένας 27χρονος Λαρισαίος, ο οποίος εμπιστεύθηκε τον προσωπικό και παράλληλα απόρρητο κωδικό της τραπεζικής κάρτας της μητέρας του, με αποτέλεσμα να τους κλέψουν 2.485 ευρώ.

Ο 27χρονος με την 50χρονη μητέρα του κατήγγειλαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας ότι την Τετάρτη το βράδυ του τηλεφώνησε άγνωστος άνδρας που του συστήθηκε ως ο λογιστής του εργοδότη του.

Πώς το ανακάλυψαν τα θύματα

Ο απατεώνας σύμφωνα με πληροφορίες του onlarissa.gr, ζήτησε τα στοιχεία της τραπεζικής κάρτας του 27χρονου προκειμένου να του πιστώσει το ποσό των 150 ευρώ ως… επίδομα εμβολιασμού κατά του κορoναϊού.

Ο 27χρονος μη έχοντας διαθέσιμα τα στοιχεία του, παρέπεμψε τον απατεώνα στη μητέρα του, η οποία πείστηκε και του παρέδωσε τον αριθμό της τραπεζικής κάρτας του γιου της. Αλλά και τα δικά της στοιχεία στη συνέχεια, καθώς ο απατεώνας προφασίστηκε αδυναμία ολοκλήρωσης της συναλλαγής.

Όταν αργότερα η 50χρονη έλεγξε τον λογαριασμό της web banking διαπίστωσε πως από τον δικό της λογαριασμό μεταφέρθηκαν 183 ευρώ στον λογαριασμό του γιου της. Την επομένη ωστόσο που και οι δύο πήγαν στην τράπεζα διαπίστωσαν ότι από τον λογαριασμό του γιου της μεταφέρθηκαν σε λογαριασμό τρίτου, το συνολικό ποσό των 2.485 ευρώ.

Πηγή: in.gr