Ελλάδα: Σάλος με την παρέμβαση της αστυνομίας σε προβολές της ταινίας “Τζόκερ”

joker Joker, Αθήνα, Παρέμβαση αστυνομίας

Σάλος προκλήθηκε στην Ελλάδα μετά τα δύο περιστατικά σε κινηματογραφικές αίθουσες της Αθήνας όπου αστυνομικοί απομάκρυναν ανήλικους που παρακολουθούσαν την ταινία “Τζόκερ”.

Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία οι αστυνομικοί προέβησαν στη συγκεκριμένη πράξη μετά από καταγγελίες που είχαν από υπάλληλους της αρμόδιας υπηρεσίας του Yπουργείου Πολιτισμού. Αυτό επιβεβαίωσε, σήμερα, η Ελληνίδα Yπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, σημειώνοντας, όμως ότι δεν υπήρχε καμία σχετική εντολή από το Yπουργείο προς τους λειτουργούς του. Η κ. Μενδώνη πρόσθεσε ότι για το περιστατικό θα διενεργηθεί έρευνα καθώς οι υπάλληλοι του υπουργείου υπερέβησαν τις αρμοδιότητές τους, ενώ θα κινηθούν και οι προβλεπόμενες από τον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα διατάξεις.

Για το περιστατικό πήρε θέση και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας ο οποίος με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook αναφέρει, μεταξύ άλλων: “Την τάξη που δεν κατάφεραν να επιβάλουν τα όργανά της στο Γκόθαμ Σίτι, την αποκατέστησε τελικά το Σάββατο το βράδυ στον κινηματογράφο ΑΕΛΛΩ ο κος Χρυσοχοίδης. Όχι παίζουμε…”.

Σημειώνεται, πάντως, ότι η συγκεκριμένη ταινία δεν έχει παντού την ίδια σήμανση καθώς σε κάποιες αίθουσες προβάλλεται ως ακατάλληλη για κάτω των 18 και σε άλλες ως ακατάλληλη για κάτω των 16.