ΕΛΛΑΔΑ: Συνελήφθη ο άνδρας που κλώτσησε το γατάκι στη θάλασσα – «Η βία απέναντι και στα ζώα είναι απαράδεκτη»

Μετά το τεράστιο κύμα αντιδράσεων που δημιουργήθηκε στα κοινωνικά δίκτυα για το βίντεο με το γατάκι, συνελήφθη ο ένας από τους δράστες.

aidipsos synelifthi o andras poy klotsise to gataki sti thalassa i apantisi toy vrisies kai meta sygnomi i aidipsos synelifthi o andras poy klotsise to gataki sti thalassa i apantisi toy vrisies kai m ΑΙΔΗΨΟΣ, ΓΑΤΑΚΙ, κακοποιηση ζωου

Μετά το τεράστιο κύμα αντιδράσεων που δημιουργήθηκε στα κοινωνικά δίκτυα για το βίντεο με το γατάκι, συνελήφθη ο ένας από τους δράστες.

Τεράστια ήταν η κινητοποίηση της αστυνομίας μετά το περιστατικό με την κλωτσιά στο γατάκι στην Αιδηψό και ένας από τους δράστες έχει συλληφθεί.

Την είδηση έκανε γνωστή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος με ανάρτησή του στα social media τονίζοντας ότι η βία και στα ζώα είναι απαράδεκτη και έδωσε συγχαρητήρια σε εκείνους που ανέδειξαν το θέμα.«Πριν από λίγο συνελήφθη από την Ελληνική Αστυνομία ένα άτομο που κλώτσησε και πέταξε στην θάλασσα ένα γατάκι.

Η βία απέναντι και στα ζώα είναι απαράδεκτη. Η κυβέρνηση έχει ψηφίσει έναν αυστηρό νόμο για την προστασία των ζώων από την κακοποίηση ο οποίος εφαρμόζεται πλέον, αλλά σε κάθε περίπτωση αυτό είναι θέμα ανθρωπιάς και πολιτισμού. Θλίβομαι βαθιά για όσους κακομεταχειρίζονται τα ζώα και για όσους το ανέχονται. Συγχαίρω από καρδιάς όσους ανέδειξαν το θέμα. Ο λόγος τώρα ανήκει στην ελληνική δικαιοσύνη», αναφέρει στην ανάρτησή του ο κ. Θεοδωρικάκος.

Τι απαντά ο άνδρας για το περιστατικό με το γατάκι

«Για να λήξει εδώ το θέμα, να μην υπάρχει συνέχεια από εμένα (…) ένα συγγνώμη για αυτό που έγινε χθες. Ναι, δεν είναι σωστό, δεν είναι ωραίο, ούτε κάτι που έπρεπε να γίνει. Ναι είχαμε πιει πέντε μπύρες παραπάνω, ένα ουζάκι παραπάνω, χα, χου χου, κάναμε μια μαλ@@@. Στην ουσία δεν κλωτσήσαμε, σπρώξαμε το γατί και έπεσε κάτω στο χαλίκι, στην παραλία… το 90% από αυτούς που μου έχουν στείλει και βρίζουν δεν έχουν καν σκύλο και γάτα στο σπίτι τους. Ας πάνε να πάρουνε και μετά να βγούνε να μιλήσουνε για αδέσποτα και κακομεταχείριση.

Δεν ανέβασα τα σκυλιά και τα γατιά μου για να σας δείξω ότι είμαι άγιος και το καλύτερο παιδί που υπάρχει. Μην το πάμε εκεί πέρα, για να εμπέδωσετε ότι δεν είμαι ό,τι να ‘ναι και κανένα μαλ@@@ο που βγαίνει στον δρόμο και κοπανά σκυλιά και γατιά. Σας ξαναείπα μια μ@@ ήταν, ζήτησα συγγνώμη προσωπικά. Βία δεν είναι μόνο αυτό που πράξαμε στο βίντεο. Βία είναι αυτό που κάνετε εσείς σε μένα. Το αν θα πρέπει να μου μιλήσετε έτσι, αυτό θα το κρίνει το δικαστήριο (…). Το αν θέλετε να μάθω για αυτή την πράξη να μάθω και να πάθω, να πάτε στο δικαστήριο (…). Να φάω την ποινή μου, όπως λέτε και εσείς» ανέφερε σε κάποια από τα βίντεο που ανέβασε στο Instagram ο νεαρός, που “στολίζει” όσους τον κατέκριναν για τη συμπεριφορά του!

Σημειώνεται ότι λίγη ώρα μετά την ανάρτηση των εν λόγω ιστοριών, ο ίδιος έκανε τον λογαριασμό του στο Instagram ιδιωτικό.

via: Enimerotiko