Ελλαδα

Ελλάδα: Βουλευτής χειροδίκησε υπάλληλο αεροδρομίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Ανακοίνωση σχετικά με τα όσα εκτυλίχθηκαν στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» εξέδωσε ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Ο κ. Αυγενάκης ζητά συγγνώμη, ωστόσο κάνει λόγο για «υπερβολές και ανακρίβειες που διακινούνται σε δημοσιεύματα», υποστηρίζοντας ότι επρόκειτο για λεκτική ένταση.

Η ανακοίνωση του Λευτέρη Αυγενάκη

«Λυπάμαι ξεκάθαρα και ζητώ συγνώμη για την ένταση και την αναστάτωση που προκλήθηκε πρόσφατα στο αεροδρόμιο με υπάλληλο εταιρείας, στην προσπάθειά μου να μπορέσω να επιβιβαστώ στην πτήση μου για το Ηράκλειο.

Την ίδια στιγμή όμως, είμαι έκπληκτος από τις υπερβολές και ανακρίβειες που διακινούνται σε δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών για περιστατικό “άγριου ξυλοδαρμού”, “λιποθυμιών”, “χειροδικιών” από μέρους μου.

Πράγματι υπήρξε ένα περιστατικό λεκτικής έντασης με υπάλληλο της εταιρείας καθώς δεν μου επέτρεψε να επιβιβαστώ επικαλούμενος ότι είχε ολοκληρωθεί η επιβίβαση, ενώ όπως με τα μάτια μου διαπίστωνα οι επιβάτες ήταν στη φυσούνα επιβίβασης.

Τέλος αρνείτο κατ’ επανάληψη να μου επιτρέψει τη δυνατότητα επικοινωνίας με προϊστάμενό του ή άλλο υπεύθυνο της αεροπορικής εταιρείας ως ύστατη προσπάθεια να καταφέρω να ταξιδέψω στην ώρα μου, κάτι που με οδήγησε να προσπαθήσω να πάρω το τηλέφωνο από τα χέρια του για να μιλήσω ο ίδιος.

Ωστόσο το περιστατικό παρέμεινε σε επίπεδο διαφωνίας και λεκτικής έντασης μόνο».

Λίγο αργότερα ο Λευτέρης Αυγενάκης βγήκε και στην ΕΡΤ, ζητώντας συγγνώμη και λέγοντας ότι θα ζητήσει ο ίδιος την άρση της ασυλίας του αν χρειαστεί.

«Ήταν μια ατυχέστατη στιγμή, με στενοχωρεί, με θλίβει, είμαι υποχρεωμένος απέναντι στον νόμο αν χρειαστεί να ζητήσω άρση της ασυλίας μου», είπε.

Παράλληλα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε ότι δεν σκέφτεται να παραιτηθεί από τη θέση του.

Μαρινάκης: Συμπεριφορές του τύπου «ξέρεις ποιος είμαι εγώ;» δεν γίνονται ανεκτές
Ερωτηθείς για το θέμα, πριν από τη δήλωσή του βουλευτή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης είπε ότι ζητήθηκαν εξηγήσεις, διαμηνύοντας ωστόσο ότι «συμπεριφορές του τύπου “ξέρεις ποιος είμαι εγώ;” δεν γίνονται ανεκτές». «Θα σας πω ότι μπορεί για τις περιπτώσεις της απόδοσης του κυβερνητικού έργου να δίνεται χρόνος, αλλά συμπεριφορές κρίνονται ακαριαία και συμπεριφορές “ξέρεις ποιος είμαι εγώ;”» δεν είναι αποδεκτές», είπε στον ΑΝΤ1 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Αφού, δε, ενημερώθηκε για τη δήλωση του κ. Αυγενάκη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε «νομίζω θα επανέλθουμε».

Ζήτησε εξηγήσεις και ο πρόεδρος της Βουλής

Με τον Λευτέρη Αυγενάκη επικοινώνησε και ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, ο οποίος του ζήτησε εξηγήσεις για την αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά του.

Το βίντεο με τη στιγμή της επίθεσης του Λευτέρη Αυγενάκη στον υπάλληλο του αεροδρομίου

Υπενθυμίζεται ότι η ΟΣΕΥΠΕ κατήγγειλε το περιστατικό, που έγινε το πρωί της περασμένης Παρασκευής, υποστηρίζοντας ότι ο Λευτέρης Αυγενάκης χειροδίκησε βάρος του υπαλλήλου, ο οποίος στη συνέχεια λιποθύμησε, ενώ αργότερα, όταν ένας δόκιμος αστυνομικός προσέτρεξε για να επέμβει, ο πρώην υπουργός, όπως καταγγέλλει η ΟΣΕΥΠΕ, απείλησε ότι θα τον μεταθέσει και φώναζε «μη με ακουμπάτε, έχω ασυλία».

ΠΑΣΟΚ: Ντροπιαστική και καταδικαστέα η βίαιη συμπεριφορά Αυγενάκη

«Η ντροπιαστική και βίαιη συμπεριφορά του πρώην υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρη Αυγενάκη, σε βάρος υπαλλήλου στο διεθνές αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος” είναι απολύτως καταδικαστέα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ.

Και συνεχίζει: «Η “συγγνώμη” του κ. Αυγενάκη με 24 ώρες καθυστέρηση και αφού κλήθηκε για εξηγήσεις από τον πρόεδρο της Βουλής, δεν πείθει. Τέτοιες συμπεριφορές δεν είναι ανεκτές, είναι προϊόν αλαζονείας και έχουμε χρέος να τις απομονώσουμε γιατί ενισχύουν την απαξίωση της πολιτικής».

<p>Πηγή: <a target=”_blank” href=”https://www.iefimerida.gr”>iefimerida.gr</a> – <a target=”_blank” href=”https://www.iefimerida.gr/ellada/aygenakis-den-htypisa-kanenan-ypirxe-mono-lektiki-entasi”>Χειροδίκησε στο «Ελ. Βενιζέλος» ο Αυγενάκης -Ζήτησε συγγνώμη, «το περιστατικό παρέμεινε σε επίπεδο λεκτικής έντασης μόνο» – iefimerida.gr</a></p>

Ροη Ειδησεων

Εντός επόμενων δύο εβδομάδων η επανεξέταση μέτρου για μετακίνηση φιλάθλων

Εντός των επόμενων δύο εβδομάδων αναμένεται να επανεξεταστεί το μέτρο απαγόρευσης μετακίνησης φιλοξενούμενων φιλάθλων στα…

5 Ιουλίου, 2024

Αποτσίγαρο προκάλεσε πυρκαγιά στο Κρατικό Δάσος Πάφου

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε δασική πυρκαγιά εντός του Κρατικού Δάσους Πάφου σε σύντομο χρονικό διάστημα…

5 Ιουλίου, 2024

ΥΠΕΣ: Παρά τα μικροπροβλήματα όλα κυλούν ομαλά με μεταρρύθμιση

Παρά τα μικροπροβλήματα που σημειώθηκαν τις πρώτες λίγες μέρες εφαρμογής της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης,…

5 Ιουλίου, 2024

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Ενημέρωσε το Εθνικό Συμβούλιο για τις εξελίξεις στο Κυπριακό

Για τις τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με το Κυπριακό ενημέρωσε σήμερα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας…

5 Ιουλίου, 2024

Με συγγνώμη παραιτήθηκε από την ηγεσία των Τόρις ο Σούνακ

Την παραίτησή του από την ηγεσία των Τόρις μετά την ήττα του κόμματος στις εκλογές…

5 Ιουλίου, 2024

Δήμος Αμμοχώστου: Eπανεκλέγηκε Αντιδήμαρχος ο Χρύσανθος Ζαννέτος

Πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη, 04/04/2024 η πρώτη συνεδρία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμμοχώστου, στο…

5 Ιουλίου, 2024