Ελλάδα: Βρέφος κατασπαράχθηκε από ποντίκια – Συνελήφθησαν πατέρας και 16χρονη μητέρα

2520576

Σοκ προκάλεσε στους γιατρούς η εικόνα του βρέφους που φέρνει τραύματα σε όλο του το σώμα με τις πληγές του να φέρεται ότι προέκυψαν από δαγκωματιές ποντικιών. Από το βρέφος λείπουν κομμάτια δέρμα σε διάφορα σημεία του σώματος και του προσώπου του.
Ακραία παραμέληση διαπίστωσαν οι γιατροί του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης (ΠΓΝΑ), που ανέλαβαν την φροντίδα ενός βρέφους που έφερε δαγκωματιές, πιθανότατα από ποντίκια.

Οι γιατροί ανέφεραν ότι είχε αφαιρεθεί το μεγαλύτερο μέρος του δέρματος της μύτης, ένα τμήμα από το μάγουλο καθώς και από τον βραχίονα και πως είε αποκαλυφθεί τμήμα των οστών.

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Αδαμίδη, διοικητή του ΠΓΝΑ, σε δηλώσεις του στο ΑΜΠΕ, το βρέφος βρίσκεται στα χέρια πλαστικών χειρούργων και παιδοχειρούργων, που θα αναλάβουν τις επεμβάσεις αποκατάστασης.

Οι γιατροί που καταλήγουν ότι τα τραύματα έχουν προκύψει από δαγκώματα τρωκτικών, ανησυχούν για τον κίνδυνο λεπτοσπείρωσης γι’ αυτό κι έχουν προβεί σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις. Το βρέφος που είναι μόλις 3,5 μηνών δεν κινδυνεύει να χάσει τη ζωή του, όμως έχει ανάγκη εντατικής νοσηλείας.

«Τα συγκεκριμένα τραύματα προκαλούν αφόρητους πόνους και δεν μπορεί να μην έγινε αντιληπτή η αντίδραση του βρέφους, αν μάλιστα προκλήθηκαν από ποντικό, είναι πιθανό να συνέβη κατ’ επανάληψη», ανέφερε ο διοικητής του ΠΓΝΑ.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο 22χρονος πατέρας του παιδιού και η 16χρονη μητέρα του έχουν συλληφθεί με την κατηγορία της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο. Πρόκειται για οικογένεια Ρομά που έμενε στον λόφο του κάστρου του Καλέ στο Διδυμότειχο.