Ελληνοτουρκικά: Νέα πυρά Ακάρ κατά Αθήνας – «Ας κοιτάξουν τον καθρέφτη»

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας υποστήριξε ότι «κάνουμε μεγάλη υπομονή»

b akar

Κατηγορίες κατά της Ελλάδας περί «διπρόσωπης» πολιτικής, εκτόξευσε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ, στη σκιά της συνάντησης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν στο Παρίσι, κατά τη διάρκεια της οποίας επαναβεβαιώθηκε η πλήρης στήριξη της Γαλλίας προς την Αθήνα έναντι των κλιμακούμενων απειλών από την Άγκυρα.

«Προσπαθούν να αμαυρώσουν την εικόνα της Τουρκίας. Προσπαθούν να εκμεταλλευτούν και να διαστρεβλώσουν κάθε γεγονός, να επηρεάσουν τρίτους με ψέματα και συκοφαντίες και να παραπονεθούν για την Τουρκία σε τρίτες χώρες» ανέφερε σε δηλώσεις του ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας.

«Υπό αυτή την έννοια, δεν είναι λάθος να πούμε ότι ακολουθείται μια πραγματικά διπρόσωπη πολιτική. Υπάρχει μια υποκριτική πολιτική. Αφενός επιμένουμε στον διάλογο, κάνουν πως το αντιλαμβάνονται και πάνε να απαντήσουν, όμως από την άλλη μόλις μείνουν μόνοι συνεχίζουν να παραπονιούνται για την Τουρκία, βασισμένοι σε ψέματα και άρνηση, κάθε φορά που μιλάνε με τρίτες χώρες» συνέχισε ο Χουλουσί Ακάρ και πρόσθεσε: «Στα σπίτια τους δεν έχουν καθρέφτη; Ας κοιτάξουν τον καθρέφτη. Κάποτε οι άνθρωποι κοιτάζουν τον καθρέφτη και βλέπουν την αλήθεια. Και ίσως ντραπούν. Δεν μπορεί να υπάρχει τέτοια διπρόσωπη στάση τέτοια υποκρισία».

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας υποστήριξε ότι «κάνουμε μεγάλη υπομονή. Όμως παρά τις καλοπροαίρετες προσπάθειές μας, δυστυχώς η γειτονική μας Ελλάδα με κάποιες προβοκατόρικες ενέργειες και δηλώσεις συνεχίζει να αυξάνει την ένταση, και προσπαθούμε να κάνουμε τα πάντα για να εμποδίσουμε αυτό».

 

Απειλές Τσαβούσογλου

Χθες, Δευτέρα, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου κάλεσε την Ελλάδα «να συμμαζέψει τα μυαλά της» και απείλησε πως σε διαφορετική περίπτωση «θα υποστεί τις συνέπειες», ενώ ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, Ομέρ Τσελίκ, κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως «απειλεί τη Γαλάζια Πατρίδα» και αποκάλεσε την Ελλάδα «πειρατικό κράτος».

Kathimerini.gr