Επανεκκίνηση του σιδηροδρόμου τα ξημερώματα μετά την τραγωδία στα Τέμπη

Μουδιασμένοι οι πρώτοι επιβάτες του προαστιακού, δεν κρύβουν ότι φοβούνται - Ο σταθμάρχης από τους πιο έμπειρους του ΟΣΕ δίνει το σήμα

7A2829A9 9971 4B37 8211 B8AEEC625D68

Στις ράγες ο προαστιακός και τα τρένα που σταμάτησαν να πραγματοποιούν δρομολόγια μετά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Οι πρώτοι επιβάτες δειλά πλησίασαν στα εκδοτήρια εισιτηρίων. Αποφεύγουν τα πρώτα βαγόνια, ενώ δεν κρύβουν ότι φοβούνται, ένδειξη ότι είναι επιφυλακτικοί απέναντι στις διαβεβαίωσες της κυβέρνησης και των αρμοδίων για την επανέναρξη των δρομολογίων με ασφάλεια. «Πρέπει να πάω στη δουλειά μου» είπε η πρώτη κυρία που κάθισε στη θέση του τρένου για να προσθέσει μετά από λίγο σκέψη «προχωράμε. Δεν γίνεται να με κρατάει ο φόβος.

Στις 04.45 εκκίνησε από το σταθμό Λαρίσης το πρώτο τρένο που εκτέλεσε δοκιμαστικό δρομολόγιο. Στο επόμενο δρομολόγιο Αθήνα – Οινόη επιβιβάστηκε και ο νέος διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, Παναγιώτης Τερεζακης, που τόνισε ότι «θα κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να ξανακερδίσουμε την εμπιστοσύνη του επιβατικού κοινού» και μίλησε για τα νέα μέτρα ασφαλείας που τίθενται σε εφαρμογή.

Πηγή:in.gr