“Έβγαλαν μαχαίρια” τα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα για τα επεισόδια – “Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να μας διχάσει”

Στα ύψη ανέβηκε το πολιτικό θερμόμετρο στην Ελλάδα μετά τα χθεσινά σοβαρά επεισόδια στο περιθώριο της συγκέντρωσης πολιτών στη Νέα Σμύρνη, κατά της αστυνομικής βίας.

D50CAB8B B397 4BE0 BB37 D415AC84FFCF ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ

Στα ύψη ανέβηκε το πολιτικό θερμόμετρο στην Ελλάδα μετά τα χθεσινά σοβαρά επεισόδια στο περιθώριο της συγκέντρωσης πολιτών στη Νέα Σμύρνη, κατά της αστυνομικής βίας.

Σήμερα, κυβερνητικά στελέχη κατηγόρησαν την αξιωματική αντιπολίτευση ότι επενδύει στην κοινωνική ένταση, ενώ έκαναν λόγο για προσπάθεια κοινωνικής αναταραχής και πολιτικό εναγκαλισμό με φαινόμενα βίας.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι υποδαυλίζουν την κοινωνική ένταση πατώντας στην ψυχολογική κόπωση, την οργή αλλά και την κούραση που υπάρχει για τα περιοριστικά μέτρα. Πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, συμπεριφέρεται σαν κόμμα του 3% και πρόσθεσε ότι τα συνθήματά του, θυμίζουν τις καταστάσεις του 2008 και του 2011.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι τοποθετήσεις των Υπουργών, Στέλιου Πέτσα και Γιώργου Γεραπετρίτη. «Όλο το έκρυθμο κλίμα των τελευταίων ημερών έχει πολιτικά χαρακτηριστικά και πολιτική αφετηρία. Πρέπει να μπει τέρμα σε αυτή την πολιτική υποκίνηση. Υπάρχουν δυνάμεις, μεταξύ τους φαίνεται να είναι και η αξιωματική αντιπολίτευση, που προσπαθούν να δημιουργήσουν κοινωνική αναταραχή, με αφορμή την υπόθεση Κουφοντίνα. Ας πάρει αποστάσεις η αξιωματική αντιπολίτευση», τόνισε ο πρώτος. Παράλληλα, ο Γιώργος Γεραπετρίτης,υποστήριξε ότι υπάρχει ένας πολιτικός εναγκαλισμός με φαινόμενα που παράγουν βία, όπως είναι η στήριξη στον Δημήτρη Κουφοντίνα και η κάλυψη παράνομων καταλήψεων όπως αυτή στο ΑΠΘ, κατονομάζοντας την αξιωματική αντιπολίτευση.

Απαντώντας στις κατηγορίες, η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη τόνισε ότι το κόμμα της καταδίκασε από την πρώτη στιγμή τα χθεσινά επεισόδια και τον ξυλοδαρμό του αστυνομικού και κατηγόρησε την κυβέρνηση, λέγοντας ότι επενδύει στη στρατηγική της έντασης. «Η αντίδρασή μας χτες ήταν άμεση και σαφής και καταδικάσαμε απόλυτα τα συμβάντα. Δεν θα αποδεικνύουμε συνεχώς ότι δεν είμαστε ελέφαντες επειδή η ΝΔ παίζει αυτό το χυδαίο πολιτικό παιχνίδι. Οι πολίτες δεν μπορεί να κινδυνεύουν κάθε φορά που θα βγουν έξω να γίνουν θύματα ξυλοδαρμού, ή για να τους το επιτρέπει το Μαξίμου, να πρέπει να κυκλοφορούν με πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων. Η Ν.Δ. επενδύει στη στρατηγική της έντασης για να εξαφανίσει την πολιτική ατζέντα», είπε η κ. Γεροβασίλη.

Σημειώνεται, ότι την ερχόμενη Παρασκευή η συζήτηση αναμένεται να μεταφερθεί στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση του Αλ. Τσίπρα για ζητήματα δημοκρατίας.

Αναφορικά με το περιστατικό ξυλοδαρμού πολίτη από αστυνομικούς που σημειώθηκε την Κυριακή και «πυροδότησε» την ένταση, η Ελληνική Αστυνομία ανακοίνωσε ότι τέθηκε σε διαθεσιμότητα ο ένας εκ των αστυνομικών που ενεπλάκη στο περιστατικό, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για τον δεύτερο.

“Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να μας διχάσει”

Για τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν στη Νέα Σμύρνη, με τον τραυματισμό δύο αστυνομικών, ο ένας εκ των οποίων σοβαρά, τοποθετήθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. “Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να μας διχάσει” ήταν το μήνυμα του κ. Μητσοτάκη.

“Οι θλιβερές εικόνες βίας που είδαμε όλοι, απόψε, στην Αθήνα πρέπει να είναι οι τελευταίες. Και η ζωή ενός συμπολίτη μας, του νεαρού αστυνομικού που κινδύνευσε, να μας αφυπνίσει. Αυτές τις στιγμές πρέπει να επικρατήσει απ’ όλους αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία. Και απευθύνομαι ειδικά στους νέους μας, που είναι προορισμένοι να δημιουργούν. Όχι να καταστρέφουν. Η τυφλή οργή δεν οδηγεί πουθενά” ανέφερε ο πρωθυπουργός για τα σοβαρά επεισόδια στη Νέα Σμύρνη.

“Δυστυχώς, κάποιοι αγνόησαν τις προειδοποιήσεις μας. Και σε όσους επιχειρούν να σπείρουν το μίσος και το διχασμό στην κοινωνία για να καλύψουν το δικό τους αδιέξοδο, όπως έκαναν και στο παρελθόν, απαντώ το εξής: To βράδυ των εκλογών της 7ης Ιουλίου 2019 τόνισα ότι είμαι εδώ για να εγγυηθώ την ενότητα, την ασφάλεια και την ευημερία όλων των Ελλήνων. Αυτό επαναλαμβάνω και τώρα. Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να μας διχάσει. Δεν θα αφήσουμε κανέναν να μας γυρίσει πίσω” επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης.