Εξαφάνιση Αγγλοκύπριας: Το αίμα, οι φωνές και το κινητό που άνοιξε ξαφνικά

Αγγλοκύπρια Εξαφάνιση 34χρονης, έρευνες, Ικαρία

Στο σημείο όπου εντοπίστηκε για τελευταία φορά σήμα στο κινητό της 34χρονης Αγγλοκύπριας αστροφυσικού, Νάταλι Κρίστοφερ, στρέφονται οι έρευνες της αστυνομίας στην Ικαρία, προκειμένου να εντοπίσουν τα ίχνη της.

Η 34χρονη αστροφυσικός αγνοείται από πρωί της Δευτέρας, όταν και φέρεται να βγήκε έξω για τρέξιμο. Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να την εντοπίσουν και χθες το απόγευμα ήρθε η απρόσμενη εξέλιξη, όπου το κινητό της εξέπεμψε σήμα. Οι Αρχές είχαν στείλει δύο SMS στο κινητό της, τα οποία δεν απαντήθηκαν, αλλά το περίεργο είναι πως ένα 24ωρο μετά, εντοπίστηκε σήμα και ψάχνουν πλέον να βρουν αν το άνοιξε η ίδια ή κάποιος άγνωστος.
Μάλιστα βρέθηκαν δύο στίγματα εκπομπής σε διαφορετικά σημεία στο νησί, με το ένα να προέρχεται από την περιοχή «Φούρνοι». Ωστόσο αποκλείστηκε στη συνέχεια η περιοχή αυτή και έχουν εστιάσει σε ένα συγκεκριμένο σημείο του νησιού, όπου και πέφτει το βάρος των ερευνών.

Εξαφάνιση στην Ικαρία: Τι ζητούν σύντροφος και οικογένεια

Την ίδια ώρα, ο Κύπριος σύντροφος της 35χρονης βγήκε στον ΑΝΤ1, όπου ζήτησε από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, να κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να βρεθεί το ακριβές σημείο όπου εντοπίστηκε το στίγμα του κινητού της τηλεφώνου.

«Χρειάζομαι από την Google και το Facebook να αποκαλύψουν την τοποθεσία του κινητού της κοπέλας. Το κινητό της είναι ανοιχτό για περισσότερες από 24 ώρες και αδυνατούμε να βρούμε την ακριβή της τοποθεσία. Σταματήσαμε να την καλούμε για να κρατήσει η μπαταρία» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Μέσω των social media και η αδερφή της Νάταλι, η Γιάνα Κρίστοφερ, ζήτησε από τους γνωστούς της να μην την καλούν στο κινητό, ώστε να μπορέσει η αστυνομία να την εντοπίσει.

«Η αδελφή μου Νάταλι Κρίστοφερ αγνοείται από χθες στην Ικαρία της Ελλαδας. Αν έχετε τον αριθμό της, σας παρακαλώ ΜΗΝ την καλείτε. Αυτό θα εξαντλήσει την μπαταρία και η αστυνομία προσπαθεί να βρει τη θέση της με το κινητό της», έγραψε.

Αγγλοκύπρια2 Εξαφάνιση 34χρονης, έρευνες, Ικαρία

Θρίλερ στην Ικαρία: Τις κηλίδες αίματος ελέγχει το εγκληματολογικό

Με τις έρευνες να είναι σε εξέλιξη, όλα τα σενάρια είναι πιθανά με την 34χρονη αστροφυσικό. Το σήμα στο κινητό βέβαια δεν είναι το μόνο που έχει περιπλέξει την κατάσταση. Ενα από τα ερωτηματικά είναι οι κηλίδες αίματος που βρέθηκαν στο μαξιλάρι της, για τις οποίες ο σύντροφός της είπε πως είχε ρινορραγία. Μαζί με κάποια χαρτομάντιλα που είχαν επίσης αίμα, στάλθηκαν για εξέταση στο εγκληματολογικό, ώστε να διαπιστωθεί κατά το πόσο αυτό που ισχυρίζεται ο Κύπριος σύντροφός της ισχύει και αν η ρινορραγία ήταν φυσική ή προέκυψε μετά από κάποιο χτύπημα.

Ικαρία: Τι δήλωσε ο ξενοδόχος στο iefimerida για τις κηλίδες αίματος

Εν τω μεταξύ, ο ξενοδόχος της μονάδας στην Ικαρία, επιβεβαίωσε στο iefimerida την ύπαρξη των κηλίδων στο κρεβάτι της Αγγλίδας αστροφυσικού.

«Το είδα κι εγώ με τα μάτια μου. Ηταν λίγες σταγόνες πάνω στο κρεβάτι. Εκτιμώ ότι θα άνοιξε η μύτη της κοπέλας, αλλά αυτό είναι δική μου ερμηνεία», τόνισε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, πρόσθεσε πως οι αστυνομικοί που διερευνούν την υπόθεση εξαφάνισης της 34χρονης, «χτένισαν» όλο το δωμάτιο προκειμένου να βρουν τυχόν στοιχεία που να τους βοηθήσουν στην αναζήτηση.

Οι φωνές που άκουσε η καμαριέρα – Πιστεύει ότι το ζευγάρι κοιμήθηκε χώρια

Το άλλο στοιχείο που περιπλέκει την υπόθεση, είναι οι φωνές που ισχυρίστηκε πως άκουσε μία καμαριέρα, το προηγούμενο βράδυ. Μάλιστα, η καμαριέρα ανέφερε πως ίσως το ζευγάρι να είχε τσακωθεί το προηγούμενο βράδυ, καθώς όταν μπήκε να καθαρίσει το δωμάτιο, βρήκε ένα σεντόνι απλωμένο στον καναπέ του υπνοδωματίου.

«Άκουσα κάποιες φωνές το προηγούμενο βράδυ. Σε έλεγχο μου στο δωμάτιο διαπίστωσα ότι υπήρχε σεντόνι απλωμένο στον καναπέ του υπνοδωματίου, κάτι που ίσως παραπέμπει στο συμπέρασμα ότι το ζευγάρι κοιμήθηκε σε ξεχωριστούς χώρους το προηγούμενο βράδυ», είπε η καμαριέρα στον ξενοδόχο και στην ΕΛ.ΑΣ.

Το χρονικό της εξαφάνισης στην Ικαρία

Ολα ξεκίνησαν την Δευτέρα το πρωί όταν περίπου στις 10π.μ. ο σύντροφος της Νάταλι είπε πως του είχε τηλεφωνήσει, λέγοντάς του πως βγήκε για τρέξιμο στον Αγιο Κήρυκο. Στη συνέχεια προσπάθησε να επικοινωνήσει ξανά μαζί της, χωρίς να την βρίσκει και στις 12:40 το μεσημέρι πήγε στο αστυνομικό τμήμα για να δηλώσει την εξαφάνισή της. Από τότε οι έρευνες για τον εντοπισμό της στο νησί έχουν ξεκινήσει, με την συνδρομή της πυροσβεστικής, αλλά και δύο ελικοπτέρων, χωρίς ωστόσο να έχουν βρεθεί ως τώρα ίχνη της αστροφυσικού.

Τι λέει η αστυνομία για την αστροφυσικό

Στο μεταξύ, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Θόδωρος Χρονόπουλος, δεν έδωσε στοιχεία για την εξέλιξη των ερευνών, αλλά ούτε διέψευσε την είδηση ότι βρέθηκε σήμα στο κινητό της. Ο κ. Χρονόπουλος είπε ότι εξετάζονται ακόμη όλα τα ενδεχόμενα για την εξαφάνιση της αστροφυσικού.

Πηγή: philenews / iefimerida.gr