Εξομολόγηση της Μαλέσκου: «Μου έγραφαν να πεθάνω και να πάθω καρκίνο»

«Έχεις δικαίωμα να μη με βλέπεις, αλλά όχι να φτάνεις να καταριέσαι τη μητέρα μου»

maleskou

Για τα όσα έχουν ακουστεί για αυτή και τις δύσκολες που πέρασε τον πρώτο καιρό στον ΣΚΑΙ, μίλησε η Ιωάννα Μαλέσκου.

«Κάθε αρχή και δύσκολη» λένε και η γνωστή παρουσιάστρια δεν αποτέλεσε εξαίρεση, όπως εύκολα μπορεί να διαπιστώσει κανείς διαβάζοντας την συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό «ΟΚ» και στον Γιάννη Πουλόπουλο.

Εκεί λοιπόν μίλησε για τους δύο πρώτους μήνες στη νέα της επαγγελματική στέγη, τον ΣΚΑΙ, τα αρνητικά σχόλια που άκουγε και τις επιθέσεις που της έγιναν, οι οποίες περιελάμβαναν μέχρι και ευχές για θάνατο και καρκίνο.

Το Love it έχει την προσωπική σου σφραγίδα;
Το Love it το πονάω και το αγαπάω γιατί είναι το ξεκίνημά μου. Δεν θα σου πω ότι είναι απόλυτα όπως μπορεί να είναι, γιατί καθετί στη ζωή μας πάει εξελικτικά και χτίζεται.

Στην αρχή είχες λόγο στο στήσιμο της εκπομπής;
«Οι συνεργάτες μου ήταν επιλογή του σταθμού αλλά σίγουρα είχαν και τη συγκατάθεσή μου. Μακάρι να ήμουν με πολύ κόσμο ακόμα, αλλά δυστυχώς δεν γίνεται. (Γελάει.)»

Γράφεται ότι θα γίνουν αλλαγές τη νέα σεζόν, τόσο μπροστά όσο και πίσω από τις κάμερες.
«Φυσικά και θα γίνουν αλλαγές, αλλά δεν εξαρτώνται από μένα. Εγώ είμαι στρατιώτης, σέβομαι και ακούω – φυσικά υπάρχει και η σφραγίδα μου.

Είναι ωραίες οι αλλαγές, είτε είναι στο σκηνικό είτε σε προσθήκες προσώπων, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τα ξηλώνουμε όλα.
«Αν αισθανθώ ότι ο κόσμος δεν με θέλει, δεν θα μείνω»

Πλήρως συνειδητοποιημένη για το τι θέλει να κάνει, δηλώνει ότι μπορεί να ζήσει και χωρίς τηλεόραση.
«Μου αρέσει το ζωντανό με όλες τις δυσκολίες του, είμαι πολύ κακή στο μαγνητοσκοπημένο. Θέλω να μπαίνω στο σπίτι του τηλεθεατή και να λένε η Ιωάννα τους, η Μαλέσκου τους – γιατί με το επώνυμο με λένε συνήθως. Αν αισθανθώ ότι ο κόσμος δεν με θέλει, δεν θα μείνω. Ξέρω ότι δεν θα πεινάσω ποτέ γιατί μπορώ να κάνω κι άλλες δουλειές για να επιβιώσω».

Σε είχα για ποιο σκληρό καρύδι, για να το πω απλοϊκά.
Είμαι. Αλλά όταν κλείνει η πόρτα του σπιτιού μου, σπάω. Τους δυο πρώτους μήνες, χωρίς να έχω δώσει ακόμα τα δείγματα γραφής μου, έγραψαν και είπαν πράγματα δημόσια που δεν ανταπικρίνονταν στην πραγματικότητα μου και με πλήγωσαν πολύ. Δεν το έδειξα ποτέ. Έχω δώσει ελάχιστες απαντήσεις σε πράγματα που με προσέβαλαν εμένα και τον σταθμό.

Όπως;
Θυμάμαι το περιστατικό με την εκπομπή της Ηλιάνας Παπαγεωργίου που έχει πλέον ξεκαθαριστεί βέβαια. Δεν ήταν το θέμα μου τόσο προς το πρόσωπο της όσο προς εκείνους που έστησαν την εκπομπή σε επίπεδο αρχισυνταξίας. Εν πάση περιπτώσει, το θέμα αυτό έχει επιλυθεί και μακάρι να μπορούσα να την συναντήσω από κοντά.

Πες μου για τις παλαιότερες φωτογραφίες που εξαφανίστηκαν από το Instagram σου. Ειπώθηκε ότι σ’ το επέβαλε ο ΣΚΑΪ.
Το άκουσα κι αυτό. Ο σταθμός δεν ασχολήθηκε ποτέ. Ποτέ δεν μου υπέδειξαν τι να κάνω. Όταν όμως ξεκινάς σε μια νέα συνθήκη, οφείλεις να είσαι πιο προσεκτικός με τη δημόσια εικόνα σου. Μου πήρε πολύ καιρό να το κάνω αυτό γιατί το Instagram δεν σε αφήνει να τα σβήσεις όλα μαζί.

Και τα μαλλιά σου άνοιξες. Έχει ειπωθεί ότι το κανάλι σε ήθελε πλατινέ ξανθιά.
Όχι, το είχα κάνει χωρίς να ενημερώσω κανέναν. Τι έχει υποφέρει αυτός ο σταθμός! Επειδή δεν θέλω να στεναχωρήσω κανέναν, δεν μιλούσα στην αρχή, όμως η εικόνα μου δεν με ικανοποιούσε, ένιωθα ότι πρέπει να αλλάξω πράγματα. Οπότε το πρώτο πράγμα που έκανα, όπως κάθε γυναίκα, ήταν να ξεσπάσω στα μαλλιά μου. Όταν όμως είσαι στην τηλεόραση, οφείλεις να έχεις ενημερώσει τους μηχανισμούς. Δεν το είχα θεωρήσει σημαντικό θέμα, μέχρι που άρχισαν να λένε ότι αυτή αντιγράφει την Μενεγάκη. Είχα τόσα πολλά και κακεντρεχή σχόλια στο προφίλ μου που είπα «τι ήθελα και το έκανα». Αν έχω μετανιώσει για κάτι, αυτό είναι το κατάξανθο χρώμα, που τελικά δεν με κολάκευε κιόλας.

Το κράτησες καιρό όμως και μόλις πρόσφατα τα έκανες πιο σκούρα.
Ναι, γιατί στηρίζω τις επιλογές μου. Αν το άλλαζα αμέσως, θα έλεγαν «αυτή δεν πάει καλά». Άσε που δεν μπορούσα να πάω στο κομμωτήριο μετά λόγω καραντίνας. Αν το έκανα, θα με έψεγαν και για αυτό. Μέχρι που έφτασε η ρίζα στα πέντε δάχτυλα. Ακόμα και αυτό το άκουσα! Έφτασα σε σημείο να απενεργοποιήσω σχόλια στο Instagram. Τότε έλεγαν ότι άλλαξα τα μαλλιά μου γιατί φοβόμουν μη μου πάρει τη θέση η νικήτρια του Big Brother. Άρχισαν οι κατάρες, έγραφαν να πεθάνω και να πάθω καρκίνο. Αυτό ένιωσα ότι με μόλυνε. Έχεις δικαίωμα να μη με βλέπεις, αλλά όχι να φτάνεις να καταριέσαι τη μητέρα μου και το σκυλάκι μου. Και αυτό, ξέρεις, με τα σχόλια είναι κολλητικό. Στεναχωρήθηκα πάρα πολύ. Εκεί κατάλαβα ότι πρέπει να προσέχω πολύ τι μοιράζομαι με τον κόσμο και κάπου κλείδωσα. Ζήτησα από τη μητέρα μου να μη μου στέλνει ότι γράφεται. Όσο και αν τη λατρεύω, της είπα ότι αν συνεχίσει να μου στέλνει ότι διαβάζει για μένα στο διαδίκτυο, δεν θα ξαναμιλήσουμε ποτέ.

Plus