Φοιτητικές κατοικίες: Ελάχιστες με ενοίκιο έως 300 ευρώ στην Αθήνα

Δύσκολη υπόθεση αποδεικνύεται τη φετινή χρονιά η εύρεση κατοικίας για τους φοιτητές που αναζητούν σπίτι στην Αθήνα

37605E0F 5A27 4E57 84EB 4F34DEA5FBA8

Δύσκολη υπόθεση αποδεικνύεται τη φετινή χρονιά η εύρεση κατοικίας για τους φοιτητές που αναζητούν σπίτι στην Αθήνα καθώς τα διαθέσιμα διαμερίσματα είναι λίγα και εκείνα που βρίσκουν τελικά, ενοικιάζονται σε υψηλές τιμές.

Η ζήτηση παρατηρείται ιδιαίτερα αυξημένη φέτος καθώς, πέραν των πρωτοετών, στη «μάχη» της αναζήτησης κατοικίας έχουν μπει φέτος και φοιτητές προηγούμενων ετών που λόγω πανδημίας δεν προχώρησαν σε ενοικίαση ή αποχώρησαν από τα διαμερίσματα που ενοικίαζαν. Την ίδια στιγμή, αυξάνονται διαρκώς οι ιδιοκτήτες που επιλέγουν να βάλουν τα μικρά διαμερίσματα που διαθέτουν στην πρωτεύουσα, σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Είναι ενδεικτικό ότι μέσα στο καλοκαίρι, όταν και ξεκίνησε το «σαφάρι» κατοικίας από τους φοιτητές, στις περιοχές του κέντρο της πρωτεύουσας, οι κατοικίες πάνω από τον πρώτο όροφο, έως 50 τ.μ που ήταν διαθέσιμες προς ενοικίαση, με ενοίκιο έως 300 ευρώ τον μήνα, αποτελούσαν μόλις το 12,47%, σύμφωνα με την έρευνα του Πανελλαδικού Δικτύου Ε-Real Estates. Δηλαδή μόλις 1 στις 10 κατοικίες που απευθύνονταν σε φοιτητές κόστιζαν έως 300 ευρώ τον μήνα. Στην πλειονότητά τους δε, κυρίως γκαρσονιέρες από 21 έως 30 τμ.

Πηγή: cnn.gr