Φουντώνει το θρίλερ με τα 3 νεκρά αδέλφια στην Πάτρα – Οι νέες εξελίξεις

Το χρονικό των θανάτων

1e2697fd61932029c03a9bbe8895e143 5

Κυρίαρχο θέμα στην καθημερινή ειδησεογραφία των τελευταίων ημερών της Ελλάδας και όχι μόνο είναι το θρίλερ με τον θάνατο 3 κοριτσιών της ίδιας οικογένειας στην Πάτρα.

Από την περασμένη Δευτέρα άνοιξε ένας μεγάλος κύκλος λήψης καταθέσεων από 25 γιατρούς, νοσηλευτές και ιδιώτες. Τα μέλη του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής που ερευνούν την υπόθεση θα προσπαθήσουν να ξετυλίξουν το κουβάρι και να διακριβώσουν τις συνθήκες θανάτου – μέσα σε 32 μήνες – των τριών κοριτσιών, ηλικίας έξι μηνών, τριάμισι και εννέα ετών, της ίδιας οικογένειας από την Πάτρα.

Το χρονικό των θανάτων

Ο πρώτος θάνατος συνέβη τον Απρίλιο του 2019. Τότε, το μεσαίο κορίτσι, σε ηλικία μόλις 3,5 ετών, πέθανε από αιφνίδια ανακοπή απροσδιόριστων αιτιών, όπως αρχικά είχε αποδοθεί. Στη συνέχεια, ο θάνατός της από την ιατροδικαστή που την εξέτασε, αποδόθηκε σε ηπατική ανεπάρκεια. Το παιδί έπασχε από λευχαιμία, αλλά ο θάνατός του δεν ήταν αποτέλεσμα της κακοήθειας. Η κατάσταση του κοριτσιού, όπως λένε οι γιατροί που την νοσήλευαν, είχε σταθεροποιηθεί και έδειχνε πως θα ξεπερνούσε τον παιδικό καρκίνο.

Εξαιτίας αυτής της διαφορετικής απόδοσης για τα αίτια θανάτου, η οικογένεια υπέβαλλε μήνυση κατά παντός υπευθύνου, προκειμένου να εντοπιστούν τυχόν λάθη ιατρών και παραλείψεις από τα οποία επήλθε ο θάνατος της μικρής. Η μήνυση όμως κατέληξε στο αρχείο.

Το δεύτερο χτύπημα ήταν το 2021, με το θάνατο του μωρού τους, μόλις 6 μηνών που αποδόθηκε σε μία σπάνια παθολογική αιτία. Οι τοξικολογικές εξετάσεις και των δύο παιδιών ήταν καθαρές.

Πριν προλάβει η οικογένεια να συνέλθει και από αυτό το τραγικό παιχνίδι της μοίρας, ξεκίνησαν οι περιπέτειες τον Απρίλιο του 2021 και με την πρωτότοκη κόρη τους, μόλις 8 ετών τότε. Εισήχθη στο «Καραμανδάνειο» Νοσοκομείο Πατρών με ακαθόριστης αιτιολογίας καρδιακή ανακοπή. Ακολούθησε η εμφύτευση απινιδωτή και βηματοδότη στο Ωνάσειο για να διασφαλιστεί από τυχόν καρδιακά αρρυθμιολογικά επεισόδια. Στις αρχές του καλοκαιρού εισήχθη στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο στο Ρίο με «εγκεφαλοπάθεια μη καθορισμένης αιτιολογίας».

Ακολούθησε μία σειρά από επισκέψεις στο νοσοκομείο και το 2022 το 9χρονο πλέον κοριτσάκι εισήχθη πάλι στο Πανεπιστημιακό του Ρίου με σπασμούς. Η ιατρική ομάδα έκρινε ότι το παιδί έπρεπε να υποβληθεί σε περαιτέρω νευροπαθολογικό έλεγχο και αποφασίστηκε η διακομιδή του στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού». Στις 29 Ιανουαρίου και το τρίτο αυτό παιδικό χαμόγελο, έσβησε.

Οι απανωτοί θάνατοι των παιδιών στην ίδια οικογένεια προκάλεσαν εύλογα ερωτήματα στην Δικαιοσύνη που αποφάσισε να διερευνήσει τις συνθήκες θανάτου τους και να ρίξει άπλετο φως.

Οι νέες εξελίξεις

Εν αναμονή των αποτελεσμάτων των τοξικολογικών εξετάσεων της 9χρονης Τζωρτζίνας, που θα ρίξουν φως στην υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα, νέα στοιχεία αλλά και ερωτηματικά προκύπτουν για τον θάνατο της αδερφής της, Ίριδας.

Η υπόθεση της 6χρονης, που σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση πέθανε από “αγενεσία φλεβοκόμβου”, έχει επίσης μπει στο μικροσκόπιο των Αρχών, την ώρα που οι τελευταίες αποκαλύψεις της θείας της, Δήμητρας δημιουργούν ένα επιμέρους μυστήριο με αρκετά “κενά” σχετικά με την ώρα θανάτου της Ίριδας, καθώς και τη στιγμή που ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ.

Όπως ανέφερε η αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου σε δηλώσεις της χθες, Τρίτη (22/2), στο STAR ήταν στις 7.30 το πρωί όταν το μωρό ξύπνησε και η μητέρα του σηκώθηκε για να το ελέγξει. Στη συνέχεια, πριν από τις 11 π.μ. πήγαν μαζί να το ξυπνήσουν και η θεία του είδε ότι δεν ανέπνεε. Μάλιστα η Δήμητρα Πισπιρίγκου τόνισε σε δήλωσή της ότι “κακώς λένε οι δημοσιογράφοι ότι το παιδί πήγαν να το ξυπνήσουν στις 11:30. Ήταν πριν τις 11. Πρώτα ειδοποίησαν τον Μάνο Δασκαλάκη να σπεύσει, στη συνέχεια έκαναν προσπάθεια αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) και ειδοποίησαν και το ΕΚΑΒ”.

Η Δήμητρα Πισπιρίγκου έδωσε έμφαση στο ότι το παιδί το βρήκαν χωρίς αισθήσεις πριν τις 11, σε αντίθεση με την κατάθεση της αδελφής της, η οποία είχε πει ότι “το παιδί το εντόπισαν χωρίς αισθήσεις στις 11:30”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Πελοπόννησος”, το ΕΚΑΒ ειδοποιήθηκε στις 11:37, ενώ έφτασε μέσα σε 7 λεπτά στο σπίτι, όπου βρισκόταν ο Μάνος Δασκαλάκης.
Η δήλωση της θείας της Ίριδας προκαλεί σοβαρά ερωτήματα σχετικά με την ακριβή ώρα όπου εντοπίστηκε η 6χρονη χωρίς τις αισθήσεις της και ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ.

Η Δήμητρα Πισπιρίγκου, περιγράφοντας αναλυτικά το χρονικό της τραγωδίας σημείωσε: “Γύρω στις 7.30 περίπου, το παιδί έκλαψε, το ακούσαμε και οι δύο. Της λέω της Ρούλας πήγαινε εσύ, γιατί μέσα στον ύπνο μου , δεν ήθελα να σηκωθώ εγώ. Πήγε η Ρούλα, της έβαλε την πιπίλα, το σκέπασε και ξανακοιμήθηκε. Είχαμε συνεννοηθεί ότι το πρωί που ξημέρωνε, την Κυριακή δηλαδή, θα πηγαίναμε για έναν καφέ με τα παιδιά μαζί. Σηκωθήκαμε γύρω στις 10.30, ντυθήκαμε, η Ρούλα έφτιαχνε την κρέμα του παιδιού και μου λέει θα την ξυπνήσεις εσύ; Της λέω άσε πάω εγώ να ξυπνήσω το παιδί. Πήγα και ήταν σκοτάδι γιατί η Τζωρτζίνα κοιμόταν και είδα ότι δεν ήταν σκεπασμένη, γιατί δεν ήταν και ήσυχη στον ύπνο της. Λέω, ξεσκεπάστηκε, είναι πάγος το παιδί, έπιασα το χέρι του και είδα ότι ήταν παγωμένο. Στο μεταξύ δεν έβλεπα να κινείται η κοιλιά της, ότι ανασαίνει και εκεί κατάλαβα ότι κάτι είχε γίνει.

Πιάνω το παιδί, βλέπω ότι δεν κουνιέται η κοιλιά της, ανάβω το φως, κοιτάω, βλέπω ότι ήταν μελανά τα χείλια της. Νομίζω ότι ήταν ό,τι πιο σοκαριστικό έχω ζήσει στη ζωή μου. Επιασα το παιδί ασυναίσθητα και το έφερα από εδώ στη Ρούλα και ήταν η πρώτη φορά στη ζωή μου που κατάλαβα ότι τα χέρια μου τρέμανε. Πρώτη φορά. Αφήσαμε το παιδί κάτω, ξεκινήσαμε ΚΑΡΠΑ, ανάνηψη και οι δύο, γιατί και εγώ έχω πάρει κάποιες γνώσεις πρώτων βοηθειών και μου λέει η Ρούλα σταμάτα και πάρε το ΕΚΑΒ, συνεχίζω εγώ. Παίρνω τον Μάνο πρώτα να του πω να έρθει γρήγορα σπίτι γιατί εκείνη την ώρα θα γύριζε, παίρνω και το ΕΚΑΒ. Ο Μάνος ήρθε τουλάχιστον 5 λεπτά νωρίτερα από το ΕΚΑΒ».

Πηγή: news247.gr