Γλυκά Νερά: Η πρώτη αντίδραση του πιλότου στο βούλευμα-κόλαφος

Την παραπομπή του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου σε δίκη για 2 κακουργήματα και 2 πλημμελήματα αποφάσισε ομόφωνα το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών

accidente ecuador 2 97 Γλυκά Νερά, δίκη, ΚΑΡΟΛΑΪΝ, ΜΠΑΜΠΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Την παραπομπή του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου σε δίκη για 2 κακουργήματα και 2 πλημμελήματα αποφάσισε ομόφωνα το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ο κατηγορούμενος για το φόνο της συζύγου του, της 20χρονης Καρολάιν Κράουτς, στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά, θα καθίσει στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών, όπου θα δικαστεί για ανθρωποκτονία από πρόθεση, θανάτωση ζώου, ψευδή καταγγελία με στόχο να καταστήσει άλλα άτομα ύποπτα εγκληματικής ενέργειας και ψευδή κατάθεση κατ’ εξακολούθηση. Η δίκη για την υπόθεση που συγκλόνισε όσο καμία την κοινή γνώμη τη χρονιά που μας πέρασε αναμένεται να προσδιοριστεί σύντομα και πιθανότατα θα ξεκινήσει τους πρώτους μήνες του 2022.

Ο καθ’ ομολογίαν δράστης της αποτρόπαιης δολοφονίας στα Γλυκά Νερά δεν σκοπεύει να προσβάλει το βούλευμα, δήλωσε ο συνήγορος υπεράσπισής του, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης σε ελλαδικό ΜΜΕ. «Με τα στοιχεία που θα προσκομίσουμε, με τα στοιχεία τα οποία θα ελεγχθούν και από τους δικαστές, θεωρώ ότι όσο μπορέσουμε θα υπερασπιστούμε και τη θέση του κατηγορουμένου, η οποία είναι σαφής και προανακριτικά και ανακριτικά, συν με αυτά που θα προσθέσουμε και στη διάρκεια της δίκης» είπε.

Οι δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών ακολούθησαν στο ακέραιο την παραπεμπτική πρόταση που είχε διατυπώσει προ ημερών ο εισαγγελέας πρωτοδικών Γιώργος Νούλης, ο οποίος περιέγραψε αναλυτικά το σκηνικό του άγριου εγκλήματος που στήθηκε από τον κατηγορούμενο στη μεζονέτα των Γλυκών Νερών, ενώ ανέλυσε και τον τρόπο με τον οποίο, κατά την κρίση του, ο 35χρονος χειραγωγούσε και έλεγχε τη νεαρή γυναίκα.

Στην πρότασή του ο εισαγγελικός λειτουργός εκφράζει μάλιστα απόλυτη βεβαιότητα «σχετικά με την ένταση του ατιθάσευτου φρονήματος του κατηγορουμένου και της σκληρότητας και του ανάλγητου της προσωπικότητάς του».

Χαρακτηριστικά ο κ. Νούλης αναφέρει «την από μέρους του ψυχρή και μεθοδική εξύφανση λεπτομερούς ψευδούς σεναρίου περί επιδρομής στον τόπο του εγκλήματος αγνώστων τρίτων ληστών, οι οποίοι δήθεν διέπραξαν τα εγκλήματα στα οποία ο ίδιος προέβη, προς αποπροσανατολισμό των αστυνομικών και διωκτικών αρχών».

Ο εισαγγελέας κάνει λόγο για «υποκριτική και αμετανόητη στάση του κατηγορουμένου», αφού «προς υποστήριξη της κατασκευής αυτής προέβη σε προσχεδιασμένες παραπειστικές κινήσεις μετά την ανθρωποκτονία που διέπραξε, καθώς αναζήτησε ψυχολογική στήριξη για τη διατήρηση της προσποιητής θλίψης του από την απώλεια της συζύγου του».

Μίλα επίσης για «τη θρασύτητα και την έλλειψη μεταμέλειας» του κατηγορουμένου, «ως προκύπτει από την άνεση και την παρουσία και συμμετοχή του ως “τεθλιμμένου” στις θρησκευτικές τελετές μνήμης της φονευθείσας από τον ίδιο συζύγου του», αλλά και για «τον κυνισμό και την φιλαυτία που επέδειξε ακόμη και μετά την ομολογία των πράξεών του, καθώς επιχείρησε να δικαιολογήσει το ψευδές σκηνικό ληστείας που απεργάστηκε προς αποφυγή των ποινικών ευθυνών του ως προερχόμενο από το ενδιαφέρον του “η κόρη του να μεγαλώσει τουλάχιστον με τον πατέρα της”. Ητοι, ο ίδιος να απολαύσει την πατρότητα και την ανατροφή ενός παιδιού από το οποίο βίαια στέρησε από τη βρεφική του ηλικία τη μητέρα του, την οποία αυτό ούτε καν θα θυμάται!», σημειώνει ο εισαγγελέας…

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, πριν από το μοιραίο βράδυ ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος καλλιεργούσε από καιρό στη σκέψη του το σχέδιο εξόντωσης της συζύγου του, με σκοπό να απαλλαγεί από την παρουσία της και να απομείνει μόνος με το παιδί τους. «Το σχέδιο αυτό», κατά τον κ. Νούλη, «αποτελούνταν από δύο μέρη, αφενός μεν τη φόνευση της Καρολάιν, αφετέρου δε την εμφάνιση του θανάτου της ως προϊόν εγκληματικής ενέργειας τρίτων άγνωστων δραστών προς αποφυγή τον δικών του ποινικών ευθυνών».

Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση ο κατηγορούμενος, «αφού ολοκλήρωσε το πρώτο μέρος της “σκηνογραφίας” των χωρών του ισογείου του σπιτιού ανέβηκε στο υπνοδωμάτιο όπου κοιμόταν ανύποπτη η σύζυγός του και με τη δύναμη των χεριών του πίεσε ισχυρά το κεφάλι της Κράουτς προς το μαξιλάρι με αποτέλεσμα την απόφραξη των έξω στομίων των αεροφόρων οδών αυτής (στόμα και ρουθούνια). Η προσπάθεια αυτή του κατηγορουμένου να εξοντώσει τη σύζυγό του διήρκεσε επί πεντάλεπτο και τελικώς το θύμα κατέληξε λόγω ασφυξίας περί ώρα 4:11».