Η Ελλάδα προσπέρασε Ιταλία και Ισπανία στις ροές τουριστών από τη Βρετανία

Δεύτερη πίσω μόνο από την Ισπανία η Ελλάδα

91BACEF7 A3FB 4906 828B ED349D19A0F0

Δεύτερη πίσω μόνο από την Ισπανία ήταν η Ελλάδα τον Ιούλιο ως προς τον όγκο των Βρετανών τουριστών που προσέλκυσε, σύμφωνα με στοιχεία από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (CAA) που επικαλούνται οι Times.

Συγκεκριμένα κατά τον προηγούμενο μήνα στη χώρα μας ταξίδεψαν 1,33 εκατομμύρια επισκέπτες από το Ηνωμένο Βασίλειο, προσπερνώντας την Ιταλία, αλλά και τη Γαλλία.

Στην Ιταλία ταξίδεψαν σχεδόν 980.000 τουρίστες και στη Γαλλία σχεδόν 810.000 (χωρίς όμως να περιλαμβάνονται οι επισκέπτες που επέλεξαν να μετακινηθούν προς τη χώρα οδικώς ή με τρένο).

Προς την Ισπανία, τον παραδοσιακά κορυφαίο τουριστικό προορισμό για τους Βρετανούς, μετακινήθηκαν τον Ιούλιο λίγο παραπάνω από 3,5 εκατομμύρια ταξιδιώτες.

Η Ελλάδα ήταν η χώρα με τη μικρότερη μείωση ροών αεροπορικών επιβατών από το Ηνωμένο Βασίλειο σε σχέση με το 2019, πριν δηλαδή ενσκήψει η πανδημία.

Σύμφωνα με τους Times, η Ελλάδα κέρδισε τους Βρετανούς λόγω της επιτυχούς διαχείρισης της πανδημίας και της επιθυμίας της να προστατεύσει την τουριστική βιομηχανία.

Η διευθύντρια του γραφείο του ΕΟΤ στο Λονδίνο Ελένη Σκαρβέλη δήλωσε στην εφημερίδα πως «η εμπιστοσύνη προς τη χώρα συνέβαλε στην αύξηση των αφίξεων».

Πηγή: skai.gr