MasterChef-Τελικός: Μεγάλος νικητής ο Μανώλης Σαρρής

masterchef Master Chef, Τελικός

Μετά από δεκάδες δοκιμασίες μέσα σε τέσσερις μήνες, οι δύο καλύτεροι μάγειρες, που κατάφεραν να ανταπεξέλθουν στις ατελείωτες απαιτήσεις του MasterChef, έφτασαν στον τελικό όπου αναδείχτηκε νικητής ο Μανώλης Σαρρής.

Ο Πάνος Ιωαννίδης, ο Σωτήρης Κοντιζάς και ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος, για μία ακόμη χρονιά, έκριναν τις προσπάθειες των παικτών, «τσέκαραν» τις γνώσεις και τις τεχνικές τους και είχαν τη χαρά αλλά και την αγωνία, να απολαύσουν το γευστικό αποτέλεσμα στα πιάτα τους.

Ο Μανώλης και η Σπυριδούλα έβαλαν τα δυνατά τους σε μια επίπονη αναμέτρηση.

Οι κριτές, Πάνος Ιωαννίδης, Σωτήρης Κοντιζάς και Λεωνίδας Κουτσόπουλος, υποδέχθηκαν με επίσημο ένδυμα τον Μανώλη και τη Σπυριδούλα και τους ανακοίνωσαν κάποια ευχάριστα νέα σχετικά με τις βαθμολογίες τους. Στη δοκιμασία του Σαν Σεμπαστιάν, ο Μανώλης Σαρρής ήταν ο νικητής με 9/10, ενώ η Σπυριδούλα πήρε 7/10.

Έπειτα, οι τρεις σεφ τους ανακοίνωσαν τις βαθμολογίες τους από τη δοκιμασία της Τρίτης, όπου οι φιναλίστ έπρεπε να ετοιμάσουν ένα μενού έξι πιάτων. Η Σπυριδούλα, σε αυτή τη δοκιμασία, είχε 8/10, ενώ ο Μανώλης 5/10.

Στη συνέχεια, τα απαιτητικά πιάτα, του σεφ Φίλιππου Χρονόπουλου, που κλήθηκαν οι δύο φιναλίστ να αντιγράψουν, μαρτυρούσαν τη σημαντικότητα του σημείου, που έχουν φτάσει στον διαγωνισμό.

Τα πιάτα που έπρεπε να αντιγράψουν οι φιναλίστ…

Το πρώτο πιάτο ήταν τηγανητό ρύζι με καραμελωμένες αγκινάρες μέσα σε ζωμό ρεβυθιού, με ραντίτσιο σε κόκκινο ξύδι και μαύρη τρούφα.

Το δεύτερο πιάτο ήταν μπακαλιάρος κονφί μέσα σε ελαιόλαδο. Πατάτα με ελιά και μια σάλτσα με ζωμό καρότου, τζίντζερ και λάιμ.

Οι οι τέσσερις σεφ δοκίμασαν τα πιάτα των φιναλίστ, ωστόσο, μόνο ο Φίλιππος Χρονόπουλος ήταν αυτός που βαθμολόγησε. Επειδή όμως ως τώρα το παιχνίδι παιζόταν αλλιώς, ακόμα και σε αυτή την τελική διαδικασία, μια ανατροπή ήρθε να παρατείνει την αγωνία και των δύο διαγωνιζόμενων.

Οι κριτές εξήγησαν πως δεν θα τους αποκαλύψουν εκείνη τη στιγμή τη βαθμολογία, καθώς θα ακολουθούσε ακόμα μία δοκιμασία, όπου θα έπρεπε να αντιγράψουν ένα ιδιαίτερα απαιτητικό και πάρα πολύ δύσκολο γλυκό του σεφ Φίλιππου Χρονόπουλου.

Έπειτα ήρθε η ώρα του live! Απευθείας από την κουζίνα του MasterChef οι τρεις σεφ ανακοίνωσαν τις βαθμολογίες για τα τρία πιάτα του σεφ Φίλιππου Χρονόπουλου.

Με συνολική βαθμολογία 40-37 μεγάλος νικητής του MasterChef 2019 αναδείχθηκε ο Μανώλης Σαρρής και κέρδισε τον τίτλο και το έπαθλο των 50.000 ευρώ.

Αναλυτικά η βαθμολογία των δύο φιναλίστ του MasterChef…

Σαν Σεμπαστιάν: Μανώλης 9/10 – Σπυριδούλα 7/10

Μενού έξι πιάτων: Μανώλης 5/10 – Σπυριδούλα 8/10

Αντιγραφή πιάτων Φίλιππου Παπασπύρου:

1ο πιάτο: Μανώλης 9/10 – Σπυριδούλα 8/10

2ο πιάτο: Μανώλης 8/10 – Σπυριδούλα 7/10

3ο πιάτο: Μανώλης 9/10 – Σπυριδούλα 7/10

Πηγή: thetoc.gr