Μαθήτριες στη Ν. Φιλαδέλφεια ευτελίζουν την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου (Βίντεο)

cache 846x3000 Analog medium 582192 32979 30102019 Νέα Φιλαδέλφεια, Παρέλαση

Σφοδρές αντιδράσεις έχει πυροδοτήσει η απόφαση μερίδας μαθητριών να παρελάσουν ανήμερα την 28η Οκτωβρίου στη Νέα Φιλαδέλφεια, κάνοντας αναπαράσταση του θεατρικού νούμερου των Monty Python, από το έργο «Monty Python’s Flying Circus» του 1970.

Η παρέλαση αυτή προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του δημάρχου Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας, Γιάννη Βούρου, ο οποίος μέσω της επίσημης σελίδας της δημοτικής παράταξης «Νέα Φιλαδέλφεια – Νέα Χαλκηδόνα Πολιτών Πολιτεία» στο Facebook επιτέθηκε λεκτικά στις μαθήτριες.

Ειδικότερα, ο δήμαρχος και γνωστός ηθοποιός έκανε λόγο στην ανακοίνωσή του για «γελοία υποκείμενα», ενώ επισήμανε πως ήδη έχει ξεκινήσει «η ταυτοποίηση αυτών των αξιολύπητων νεαρών κοριτσιών, καθώς ο ο Δήμος υποχρεούται να υπερασπιστεί στο ακέραιο την αξιοπρέπειά του».

https://www.youtube.com/watch?v=4VGuvMn50jU

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γιάννη Βούρου έχει ως εξής:

«Δυστυχώς τη χθεσινή μεγαλειώδη επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στον Δήμο μας, της Ν. Φιλαδέλφειας- Ν. Χαλκηδόνας στιγμάτισε μια μικρή μερίδα γελοίων υποκειμένων χλευάζοντας και προσβάλλοντας τη μνήμη των πεσόντων στο έπος του ’40 και μάλιστα υπό τη σκέπη της ελληνικής σημαίας. Τα άτομα αυτά φορώντας στολή παρέλασης παρεισέφρησαν από κάποιο στενό της Λεωφόρου Δεκελείας ανάμεσα στα σχολεία της πόλης που παρήλαυναν κανονικά. Η ταυτοποίηση αυτών των αξιολύπητων νεαρών κοριτσιών έχει ξεκινήσει καθώς ο Δήμος υποχρεούται να υπερασπιστεί στο ακέραιο την αξιοπρέπειά του».

Η σάτιρα «Monty Python’s Flying Circus» είναι ένα σκετς που καυτηρίαζε την αναποτελεσματικότητα του κράτους κατά τη δεκαετία του ’70. Σ’ αυτήν ο γνωστός ηθοποιός Τζον Κλιζ, πρωταγωνιστεί υποδυόμενος έναν κρατικό υπάλληλο υπουργείου της βρετανικής κυβέρνησης που έχει ως σκοπό να διοργανώνει ανόητους περιπάτους.

Μέχρι στιγμής, πάντως, κανείς δεν γνωρίζει γιατί τα παιδιά στη Νέα Φιλαδέλφεια παρέλασαν κατ’ αυτό τον τρόπο.

Πηγή: reporter