Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: «Η Μαλένα δεν είχε ηπατική ανεπάρκεια» – Τι λέει η παιδοογκολόγος της

Η διαφωνία με την ιατροδικαστική έκθεση

patra koritsakia4 γιατρός, Ελλάδα, Παιδιά, Πάτρα

Αντιρρήσεις στα στοιχεία της ιατροδικαστικής έκθεσης για τον θάνατο της Μαλένας –ενός εκ των τριών νεκρών παιδιών στη Πάτρα– έφερε η παιδοογκολόγος του παιδιού. Η ίδια μίλησε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» και τόνισε ότι η μικρή δεν είχε ηπατική ανεπάρκεια, όπως ανέφερε ο ιατροδικαστής.

«Όχι δεν είχε ηπατική ανεπάρκεια το παιδί. Υπάρχει εξέταση την παραμονή με τέλεια ηπατική, τέλεια, πιο τέλεια δεν γίνεται και επίσης η κλινική εικόνα του παιδιού μέχρι την ώρα που πήγε να κοιμηθεί ήταν άριστη, έπαιζε, έτρεχε και έφαγε κανονικά. Χωρίς εμετούς, χωρίς ηπατικό κώμα, χωρίς τίποτα. Για να πεθάνεις από ηπατική ανεπάρκεια δεν πεθαίνεις έτσι, προηγείται κάτι», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, δήλωσε ότι «δεν είχε ηπατική ανεπάρκεια, αυτό μπορώ να το βεβαιώσω εκατό τοις εκατό. Τώρα για το τι είδε ο ιατροδικαστής… Κάποια φάρμακα κάνουν κάποιες αλλοιώσειςστο ήπαρ τα οποία όμως δεν έχουν καμία λειτουργική επίπτωση όμως ο ιατροδικαστής από αυτά είχε μία εικόνα μπροστά του. Λάθος έκανε όμως που δεν πήρε ένα ιστορικό ο ιατροδικαστής κατά τη γνώμη μου, έπρεπε να πάρει ένα ιστορικό να δει».

Μάλιστα, αναφέρθηκε στην επικοινωνία που είχε με την μητέρα του παιδιού μετά την ολοκλήρωση της ιατροδικαστικής έκθεσης και είπε πως «με πήρε τηλέφωνο η μητέρα θυμωμένη και μου είπε ότι πέθανε από ηπατική ανεπάρκεια. Της εξήγησα ότι δεν πέθανε από ηπατική ανεπάρκεια και τότε μου λέει γιατί γράφουν τέτοιο πράγμα. Ελάτε της είπα να σας δώσω όλο το ιστορικό να το πάτε όπου θέλετε και αν ένας συνάδελφός μου βρεθεί να πει ότι αυτό το παιδί με αυτό το ιστορικό είχε ηπατική ανεπάρκεια, ελάτε να τα ξαναπούμε. Τα πήρανε, τα πήγανε κάπου οπουδήποτε, τους είπαν ότι δεν συνάδει αυτό το ιστορικό με την ηπατική ανεπάρκεια και μετά με παίρνει η μάνα και μου λέει εγώ θα κάνω μήνυση στον ιατροδικαστή. Της λέω ο λόγος της νεκροτομής δεν ήταν για να κάνεις μήνυση στον ιατροδικαστή, διότι ο ιατροδικαστής μπορεί να έχει κάποιες αλλοιώσεις που όμως δεν οδηγούν σε ηπατική ανεπάρκεια».

«Όποιος φταίει να τιμωρηθεί»

Μεταξύ άλλων, η παιδοογκολόγος της μικρής Μαλένας αναφέρθηκε στη συμπεριφορά των γονιών και τόνισε ότι πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη.

«Η μητέρα είχε καλή συμπεριφορά. Ηταν μια γυναίκα που δεν ήταν τόσο εξωστρεφής και θερμή, αλλά δεν είχε κακή συμπεριφορά. Στο παιδάκι της στεκόταν δίπλα πολλές ώρες, το έπαιζε, το απασχολούσε. Δεν ήταν μια αδιάφορη μάνα. Ούτε ο πατέρας. Οπότε εγώ δεν έχω να πω κάτι. Το μόνο που λέω είναι έλεος. Ας βρεθεί η αιτία για να μπορέσουν και αυτοί οι άνθρωποι, αν κάποιος φταίει να πληρώσει. Αν όμως δεν φταίει; Είναι τρομερό να συμβαίνουν όλα αυτά», πρόσθεσε μεταξύ άλλων.

«Εμένα μου φαίνεται απάνθρωπο αυτό που γίνεται σε αυτούς τους γονείς. Εγώ λέω ότι θα πρέπει να κάνει καλά τη δουλειά της η ιατρική, αν χρειαστεί να παρέμβουν όλες οι ειδικότητες, εκτός από τη γονιδιακή ιατρική και ό,τι άλλες ειδικότητες και από εκεί και πέρα να βγουν τα συμπεράσματα. Πρέπει να δοθούν απαντήσεις σε αυτά. Εγώ βάζω τον εαυτό μου στη θέση αυτής της μάνας. Νιώθω πολύ παράξενα και όποιος φταίει να τιμωρηθεί. Ιατρική ευθύνη για το δικό μου περιστατικό δεν υπάρχει», σημείωσε στη συνέχεια.

via: Newsbeast