Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο προσφέρει 66.000 για τον Αυτισμό

Κάθε πόντος που θα πετύχαινε στους αγώνες του θα ήταν 1.000 ευρώ για τη Δράση Αυτισμού «UniquAll - Όλοι Μοναδικοί-Όλοι Ίσοι»

giannis Αυτισμός, Γιάννης Αντετοκούνμπο
Milwaukee Bucks' Giannis Antetokounmpo pauses before an NBA basketball game against the Detroit Pistons Monday, Jan. 3, 2022, in Milwaukee. (AP Photo/Aaron Gash)

Ο Έλληνας σούπερ σταρ είχε υποσχεθεί πως κάθε πόντος που θα πετύχαινε στους αγώνες του θα ήταν 1.000 ευρώ για τη Δράση Αυτισμού «UniquAll – Όλοι Μοναδικοί-Όλοι Ίσοι».

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στις δύο αναμετρήσεις των Μιλγουόκι Μπακς κόντρα σε Πέλικανς και Πίστονς στο ΝΒΑ, πέτυχε συνολικά 66 πόντους.

Κόντρα στην ομάδα της Νέας Ορλεάνης σημείωσε 35 πόντους, ενώ απέναντι στο σύλλογο του Ντιτρόιτ σταμάτησε στους 31. Οι 66 πόντοι, που αντιστοιχούν σε 66.000 ευρώ, θα πάνε στη Δράση Αυτισμού «Όλοι Μοναδικοί-Όλοι Ίσοι».

Η Δράση Αυτισμού «UniquAll – Όλοι Μοναδικοί-Όλοι Ίσοι» συστάθηκε πρόσφατα με την πρωτοβουλία του βετεράνου καλαθοσφαιριστή Δημήτρη Παπανικολάου, έχει ως πρεσβευτές τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και τον Νίκο Γκάλη, ενώ υψηλό στόχο της είναι κατ’ αρχάς να συνδράμει σωματικά και πνευματικά, μέσω της άθλησης, τα παιδιά που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού.

Επίσης, να προσφέρει υποστήριξη σε γονείς και εκπαιδευτικούς, να ενημερώσει και ευαισθητοποιήσει το κοινωνικό σύνολο, με απώτερο όραμα την ευρύτερη αποδοχή των παιδιών και των οικογενειών τους ως ισότιμα μέλη.

sputiniknews.gr