Σάλος με ιερέα που αρνήθηκε να κοινωνήσει παιδιά με αναπηρία επειδή «δεν καταλαβαίνουν»

dd447da208d4d008fb506b6d514a1dcf XL

Με τη δικαιολογία ότι «δεν καταλαβαίνουν», ιερέας του Στρατού αρνήθηκε να κοινωνήσει ΑΜΕΑ, σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν οι συνοδοί τους, με το θέμα να έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις, προκαλώντας σφοδρές επικρίσεις για την απόφαση του στρατιωτικού ιερέα.

Την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης με την άρνηση στρατιωτικού ιερέα να κοινωνήσει ομάδα παιδιών με αναπηρία, την περασμένη Κυριακή, κατά τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό των ΚΑΑΥ Λεπτοκαρυάς, θα επιδιώξουν οι αρμόδιοι του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (ΚΚΠΠΚΠ).

Μάλιστα, όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η πρόεδρος του Κέντρου, Συλβάνα Καρασαββίδου, σκοπεύει να ενημερώσει για το περιστατικό τόσο την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας -καθώς πρόκειται για στρατιωτικό ιερέα- όσο και την αρμόδια υφυπουργό, Δόμνα Μιχαηλίδου (σ.σ. η κατασκήνωση “Νηρηίδες” που φιλοξενεί τα παιδιά, έχει παραχωρηθεί στο ΚΚΠΠΚΠ, τα τελευταία χρόνια, από το υπουργείο Εργασίας).

Το περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη Κυριακή, 28 Ιουλίου, στις στρατιωτικές κατασκηνώσεις του Κέντρου Αποκατάστασης Απωλειών Υγείας (ΚΑΑΥ) Λεπτοκαρυάς Ολύμπου, όταν ο ιερέας αρνήθηκε να κοινωνήσει μια ομάδα παιδιών ΑμΕΑ από τη γειτονική κατασκήνωση, με το πρόσχημα, όπως ανέφεραν οι συνοδοί τους, ότι «δεν αντιλαμβάνονται».

Μάλιστα, παρά τις διαβεβαιώσεις των συνοδών ότι τα παιδιά δεν πρόκειται «να φτύσουν τη θεία κοινωνία», όπως φέρεται να ισχυρίστηκε ο ιερέας, αυτός δεν άλλαξε στάση, αρνούμενος -σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα- να τα κοινωνήσει. Από τη συμπεριφορά του ιερέα δεν ενοχλήθηκαν μόνο οι συνοδοί των παιδιών, αλλά τόσο ο αρμόδιος διοικητής όσο και ο ταξίαρχος, οι οποίοι θεώρησαν απαράδεκτο το γεγονός, λέγοντας πως δεν εκπροσωπεί σε καμιά περίπτωση τον Στρατό, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος του ΚΚΠΠΚΠ, καταγγέλλοντας τη συμπεριφορά αυτή του ιερέα.