Σε ανάκριση με εντολή Ιερώνυμου ο πάτερ Αντώνιος – Θορυβημένο το Μαξίμου

Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου θα πραγματοποιηθεί σήμερα το πρωί, μετά το τσουνάμι αποκαλύψεων για κακοποιήσεις στην Κιβωτό του Κόσμου

32EA144C 67F6 4F07 BD48 EDE44053A4BA

Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου θα πραγματοποιηθεί σήμερα το πρωί, μετά το τσουνάμι αποκαλύψεων για κακοποιήσεις στην Κιβωτό του Κόσμου.

Στη σύσκεψη που θα γίνει με τη συμμετοχή υψηλόβαθμων κυβερνητικών αξιωματούχων, αλλά και αρμοδίων, όπως η υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δόμνα Μιχαηλίδου και ο γενικός γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Σταμάτης, θα γίνει μια συνολική αξιολόγηση της κατάστασης και θα γίνει συζήτηση για τα επόμενα βήματα. Δεν αποκλείεται, δε, να υπάρξουν και αποφάσεις σε συγκεκριμένη κατεύθυνση μετά το πέρας της σύσκεψης.

Κοινή συνισταμένη των κυβερνητικών στελεχών και χωρίς να προκαταλαμβάνεται η ποινική έκβαση της υπόθεσης είναι ότι η σκιά είναι εξαιρετικά βαριά πάνω από την Κιβωτό, κάτι που αντανακλάται και στην απόφαση του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα να ζητήσει πίσω την οικονομική ενίσχυση προς την Κιβωτό που δόθηκε την περίοδο της πανδημίας και έχει ήδη εκταμιευθεί.

Στη δήλωσή του χθες, ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας, επισημαίνει, ότι το απόγευμα του Σάββατου διέταξε «τη διενέργεια κανονικών ανακρίσεων, κατόπιν επώνυμων καταγγελιών ενώπιον των αρμόδιων αρχών, σε βάρος του κληρικού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών π. Αντωνίου Παπανικολάου, στον οποίο και επέβαλα, με απόφασή μου, την απαγόρευση ιεροπραξιών μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης».

Σημειώνεται ότι τέσσερα άτομα καταγγέλλονται για κακοποιητικές συμπεριφορές κι ασέλγεια σε βάρος φιλοξενούμενων παιδιών στην Κιβωτό του Κόσμου και άμεσα θα κληθούν και για κατάθεση ή εξηγήσεις καθώς η δικογραφία βρίσκεται πλέον στα χέρια της Εισαγγελίας.

Οι τρεις είναι υπάλληλοι ζούσαν από παιδιά στην «Κιβωτό» και με την πάροδο του χρόνου έγιναν εργαζόμενοι. Ο τέταρτος είναι σημαίνων και πολύ προβεβλημένο πρόσωπο της δομής.

Πηγή: protothema.gr