Σφοδρές αντιδράσεις για τα νέα περιοριστικά μέτρα στα ελληνικά γήπεδα

Θύελλα αντιδράσεων προκαλεί η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να θέσει επιπλέον περιορισμούς στη χωρητικότητα των γηπέδων για λόγους προστασίας από την πανδημία του κορωνοϊού.

Ανάμεσα στα μέτρα που εξαγγέλθηκαν χθες είναι και η διεξαγωγή των αγώνων ποδοσφαίρου με μάξιμουμ 1000 θεατές, μέτρο που προκάλεσε την σκληρή αντίδραση των ΠΑΕ, οι οποίες ζητούν την επανεξέταση της απόφασης.

«Επιπλέον, το βέβαιο είναι ότι ο Ολυμπιακός δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να επιλέγει σε κάθε αγώνα 1000 «εκλεκτούς» ανάμεσα στους δεκάδες χιλιάδες πλήρως εμβολιασμένους φιλάθλους του, που έτρεξαν να εμβολιαστούν ακριβώς για να μπορούν να βρίσκονται στις εξέδρες του γηπέδου μας. Ταυτόχρονα, δυστυχώς όλοι οι φίλαθλοί μας θα βρεθούν σε κλειστούς χώρους εστίασης, σε πολύ πιο κοντινές αποστάσεις, για να παρακολουθούν τους ίδιους ποδοσφαιρικούς αγώνες που θα έβλεπαν στα ανοιχτά γήπεδα, αφού οι ποδοσφαιρικοί αγώνες προβάλλονται σε κλειστές τηλεοπτικές πλατφόρμες που δεν διαθέτουν όλοι.Καλούμε την κυβέρνηση και την αρμόδια επιτροπή λοιμωξιολόγων επειδή έχουν χάσει κάθε αίσθημα δικαίου, να αναθεωρήσουν άμεσα την απόφασή τους ώστε να ληφθούν δίκαια μέτρα και περιορισμοί για όλους τους πολίτες, είτε είναι φίλαθλοι και παρακολουθούν ποδόσφαιρο είτε παρακολουθούν θέατρο και συναυλίες είτε διασκεδάζουν σε εστιατόρια και χώρους εστίασης», αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωση της η ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Οι Πράσινοι σημειώνουν ότι τα μέτρα της κυβέρνησης προσυπογράφουν κατ’ ουσία τον μαρασμό του ελληνικού ποδοσφαίρου και περιθωριοποιούν τους φιλάθλους, ενώ χαρακτηρίζουν ως ανεφάρμοστη «την υποχρέωση επιλογής του 10% των εκατομμυρίων φιλάθλων του συλλόγου μας, προκειμένου να παρακολουθούν τις εντός έδρας αναμετρήσεις του Παναθηναϊκού».

Αρνητικά τοποθετούνται και οι υπόλοιπες ΠΑΕ ενώ για σήμερα έχει συγκληθεί εκτάκτως το Διοικητικό Συμβούλιο της Σούπερ Λιγκ προκειμένου να εξετάσει την κατάσταση που διαμορφώνεται.

(ΚΥΠΕ/ΑΖΑ/ΓΧΡ)

Ροη Ειδησεων

Θεόδωρος Πυρίλλης: “Δε χρωστάω τίποτα σε κανένα κόμμα” (ΒΙΝΤΕΟ-ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ)

Ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης καλεσμένος στην εκπομπή Famagusta Talks με τη Γαβριέλλα Ζάρτηλα. Μιλάει…

18 Μαΐου, 2024

Κουμής: Εντός των στόχων μας τα στατιστικά στοιχεία των αφίξεων

Τα στατιστικά στοιχεία αφίξεων του πρώτου τετραμήνου του 2024 καταδεικνύουν ότι είμαστε μέσα στους στόχους…

17 Μαΐου, 2024

Κιβωτός του Κόσμου: Ξεκίνησε η δίκη του πατέρα Αντώνιου για τις κακοποιήσεις παιδιών

Με την κατάθεση της Σαμάνθας Στρατιδάκη, η οποία είναι ειδική επιστήμονας στον Συνήγορο του Πολίτη…

17 Μαΐου, 2024

Υπουργός Εσωτερικών: «Ταύτιση απόψεων στην Υπουργική»

Από τη σημερινή συζήτηση καταγράφεται η ταύτιση απόψεων σε σχέση με την πρωτοβουλία της Κυπριακής…

17 Μαΐου, 2024

H ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας για τα απειλητικά email στα σχολεία

Το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ), ενημερώνει ότι μεγάλος αριθμός δημόσιων σχολείων στην Κύπρο…

17 Μαΐου, 2024

Νεκρή 77χρονη στην άσφαλτο – Την εγκατέλειψε ο οδηγός

Σε νέα θανατηφόρα οδική σύγκρουση που σημειώθηκε γύρω στις 6:00 το πρωί σήμερα στην Κοκκινοτριμιθιά,…

17 Μαΐου, 2024