«Τα πόδια πρησμένα και γεμάτα πληγές..» Συνεχίζει να επιχειρεί στα πύρινα μέτωπα η Κυπριακή Αποστολή

Συνεχίζει χωρίς αντικατάσταση μέχρι τα μισά εβδομάδας η κυπριακή αποστολή, λέει η Μιχαηλίδου

Σχέδιο χωρίς τίτλο 2021 08 09T111230.118 Κυπριακή αποστολή, Πυρκαγιές

Αρκετά δύσκολη ήταν και η χθεσινή μέρα για την κυπριακή αποστολή, που επιχειρούσε στην περιοχή Φλαμπούρι, στην Πάρνηθα, και η οποία θα συνεχίσει χωρίς αντικατάσταση μέχρι τα μισά της επόμενης εβδομάδας, δήλωσε στο ΚΥΠΕ η εκπρόσωπος Τύπου της Πολιτικής Άμυνας Ολύβια Μιχαηλίδου.

«Πρόκειται για μία περιοχή με απότομες πλαγιές, χωρίς ιδιαίτερες οδικές προσβάσεις ή μονοπάτια. Η κυπριακή αποστολή ήρθε αντιμέτωπη με μεγάλο αριθμό αναζωπυρώσεων, τις οποίες ανέκοψε με επιτυχία», πρόσθεσε.

Σήμερα, είπε η κα. Μιχαηλίδου, συνεχίζει να επιχειρεί στην ίδια περιοχή, καθότι ο φόβος των αναζωπυρώσεων εξακολουθεί να υπάρχει.

Απαντώντας σε ερώτηση, η κα. Μιχαηλίδου είπε ότι η κυπριακή αποστολή μέχρι και τα μέσα της βδομάδας δεν θα αντικατασταθεί, καθότι όλοι δηλώνουν έτοιμοι να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο και αποφασιστικότητα.

«Έχουν εξοικειωθεί με τις αντίξοες συνθήκες που επικρατούν στην Ελλάδα και παρά την κόπωσή τους η δράση τους αξιολογείται ως ιδιαίτερα αποτελεσματική», σημείωσε.

Σύμφωνα με μαρτυρία εθελοντή της Πολιτικής Άμυνας, δεν τα βάζουν κάτω και όπου βλέπουν φως στο βάθος το κυνηγάνε.

«Τα πόδια πρησμένα και γεμάτα πληγές, τα χέρια γεμάτα εκδορές, η καρδιά ακόμα πιο πληγωμένη από τις καθημερινές εικόνες που βιώνουμε αλλά εμείς εδώ, εθελοντές διασώστες και πυροσβέστες, βαφτισμένοι στην ίδια κάπνα να δουλεύουν με πλήρη αρμονία για την επίτευξη του στόχου», σημειώνει.

Ανέφερε, επίσης, ότι τα πράγματα είναι σαφώς καλύτερα σήμερα Δευτέρα.

Στο μεταξύ, ο Πρόεδρος της Ένωσης Δήμων Κύπρου Ανδρέας Βύρας, όπως ο ίδιος ανακοίνωσε χθες μέσω πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης, επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Παπαστεργίου, και του μετέφερε την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση όλων των Δήμων της Κύπρου προς όλους τους Δήμους της Ελλάδας που δοκιμάζονται από την «πύρινη λαίλαπα» και των άνευ προηγούμενου καταστροφών.

«Όπως μου έχει αναφέρει ο κ. Παπαστεργίου, αυτή τη στιγμή προέχει η βοήθεια σε μέσα Πυρόσβεσης και η εφαρμογή μέτρων πρώτης στήριξης των πληγέντων. Στις αμέσως επόμενες μέρες θα συντονιστούμε μαζί για την τιτάνια προσπάθεια που θα χρειαστεί να καταβάλουμε από κοινού για μετριασμό και αποκατάσταση των ζημιών», καταλήγει ο κ. Βύρας.

Στην περιοχή Φλαμπούρι-Κορομηλιά στην Πάρνηθα θα επιχειρήσει η κυπριακή αποστολή

Η κυπριακή αποστολή στην Ελλάδα μεταφέρεται σήμερα με στρατιωτικό όχημα παντός εδάφους λόγω δυσβατότητας και δυσκολίες στην προσέγγιση, για να επιχειρήσει όπως και χθες, στην περιοχή Φλαμπούρι-Κορομηλιά στην Πάρνηθα, αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter o εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέας Κεττής.

Σύμφωνα με τον κ. Κεττή, μαζί με πεζοπόρα τμήματα του Ελληνικού Πυροσβεστικού Σώματος θα οριοθετούν την περιοχή της καμένης έκτασης και θα αντιμετωπίζουν αναζωπυρώσεις.

“Είναι όλοι καλά στην υγεία τους και συνεχίζουν με όλες τους τις δυνάμεις να φέρουν εις πέρας την αποστολή τους”, σημειώνει ο κ. Κεττής.