ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ Τσιτσιπάς: Κέρδισε τον Ναδάλ με ανατροπή και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Australian Open (ΒΙΝΤΕΟ)

Έφερε τα πάνω κάτω ο Στέφανος Τσιτσιπάς - Δείτε τον τελευταίο πόντο (ΒΙΝΤΕΟ)

Screenshot 2021 02 17 154523 Τσιτσιπάς

Μέχρι σήμερα ο Στέφανος Τσιτσιπάς (Νο6 της παγκόσμιας κατάταξης) μετρούσε μόλις μία νίκη εις βάρος του Ράφα Ναδάλ… Ο αριστερόχειρας Ισπανός είχε κερδίσει τις έξι υπόλοιπες αναμετρήσεις τους κι ανάμεσα τους και αυτήν του 2019 όταν και πάλι οι δρόμοι τους είχαν διασταυρωθεί στα προημιτελικά του τουρνουά της Μελβούρνης. Τότε ο Ναδάλ είχε επικρατήσει με 3-0, αλλά σήμερα ο Στέφανος πήρε τη ρεβάνς.

Και το έκανε με τον πλέον απίθανο τρόπο καθώς αν και βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο χάνοντας με σχετική ευκολία τα δύο πρώτα σετ, όχι μόνο δεν πέταξε λευκή πετσέτα, αλλά δείχνοντας απίστευτη ωριμότητα, επανήλθε και σιγά, σιγά απέκτησε αυτός το πάνω χέρι στην αναμέτρηση για να φτάσει τελικά στην απίστευτη ανατροπή και στην πρόκριση.

https://twitter.com/EurosportGR/status/1362024181387436033

https://twitter.com/atptour/status/1362021952584519681

Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος της επιτυχίας του Τσιτσιπά να σημειώσουμε ότι είναι μόλις ο τρίτος τενίστας που καταφέρνει να κερδίσει τον Ναδάλ ενώ βρέθηκε να χάνει με 2-0 σετ και μόλις ο δεύτερος που το καταφέρνει σε τουρνουά Grand Slam!

https://twitter.com/atptour/status/1362022547592646660

Ο αγώνας
Με τους δύο αθλητές να κρατούν με σχετική ευκολία το σερβίς τους, η πρώτη υποψία για μπρέικ παρουσιάστηκε στο 7ο γκέιμ όταν ο Ναδάλ ξεκίνησε με διπλό λάθος στο σερβίς και κακή επιστροφή για το 30-0 του Στέφανου, ωστόσο ο Ισπανός απάντησε με δύο τρομερούς άσους και δύο εξαιρετικά ράλι για να προηγηθεί εκ νέου με 4-3.

Ακριβώς το ίδιο σκηνικό είχαμε και στο επόμενο γκέιμ με τον Τσιτσιπά να προηγείται με 30-0, αλλά ο Ναδάλ με απίθανες επιστροφές ισοφάρισε και με δύο λάθη του Στέφανου έκανε το πολυπόθητο μπρέικ…

Κι έχοντας φέρει πλέον το παιχνίδι στα μέτρα του, παρά την προσπάθεια του Τσιτσιπά να απαντήσει άμεσα, στο 40-30 του 9ου γκέιμ με άσο έκλεισε το πρώτο σετ.

Με το «καλημέρα» στο 2ο σετ ο Ναδάλ έκανε μπρέικ κι αυτό έριξε ακόμη περισσότερο ψυχολογικά τον Τσιτσιπά ο οποίος δεν μπόρεσε να βγάλει αντίδραση κι έτσι το 2-0 ήρθε πολύ εύκολα με 6-2.

Ο Στέφανος όμως βρήκε ξανά την ισορροπία του στο τρίτο σετ, τουλάχιστον στα γκέιμς που ο ίδιος σέρβιρε, γιατί στο σερβίς του Ναδάλ πήρε τον πρώτο του πόντο στο 40-15 στο 12ο γκέιμ με τον Ναδάλ να ισοαρίζει 6-6 και να ξεκινά το τάι μπρέικ με… μπρέικ.

Στο 1-1 όμως ο Ισπανός έκανε αβίαστο λάθος σε σμας και επέστρεψε το μπρέικ με τον Τσιτσιπά να κάνει το 4-3, 6-3 και με λάθος του Ναδάλ να παίρνει το σετ.

Πλέον το μομέντουμ είχε αλλάξει με τον Τσιτσιπά να επιστρέφει για τα καλά στη διεκδίκηση του αγώνα, με το γνωστό επιθετικό στιλ του, προκαλώντας προβλήματα στο Ναδάλ.

Ο Ισπανός όμως κράτησε με επιτυχία το σερβίς του για να φτάσουμε στο 4-4. Εκεί ο Στέφανος προηγήθηκε με 0-30, ο Ναδάλ απάντησε για το 40-30, αλλά με αβίαστο λάθος έστειλε το γκέιμ στην ισοπαλία και μετά από ένα πραγματικό θρίλερ ο Στέφανος έκανε το πολυπόθητο μπρέικ.

Ο Ναδάλ πήρε τον πρώτο πόντο στο επόμενο γκέιμ, αλλά ήταν και ο τελευταίος του στο σετ με τον Τσιτσιπά να πιέζει από το σερβίς και να ισοφαρίζει σε 2-2 σετ.

Το θρίλερ κορυφώθηκε στο 5ο σετ όπου ο Στέφανος έπαιζε πλέον και με την κόπωση (σωματική και πνευματική του Ναδάλ).

Ο Τσιτσιπάς απείλησε κάποιες στιγμές με μπρέικ, αλλά κυρίως κράτησε με άνεση το σερβίς του, με αποκορύφωμα το 8ο γκέιμ με το οποίο ισοφάρισε σε 4-4 έχοντας 4 σερί άσους για να φτάσουμε στο 5-5.

Εκέι ο Stef με εκπληκτικά χτυπήματα οδήγησε σε συνεχόμενα λάθη τον Ισπανό και έκανε το μπρέικ που τον έφερε να σερβίρει για το ματς.

Ο Ναδάλ μπήκε αποφασισμένος και προηγήθηκε με 0-30, αλλά ο Τσιτσιπάς απάντησε με τρεις σερί πόντους φτάνοντας στο πρώτο ματς μπολ. Ο Ισπανός το έσβησε, όπως και το επόμενο, φτάνοντας ο ίδιος σε μπρέικ πόιντ, αλλά εκεί ο Στέφανος έβγαλε ένα τρομερό σερβίς για την ισοπαλία, αμέσως μετά ο Ναδάλ έκανε το αβίαστο λάθος και στο τρίτο ματς πόιντ ο Τσιτσιπάς με γουίνερ στην ευθεία πανηγύρισε την τεράστια ανατροπή και την πρόκριση στα ημιτελικά του Australian Open

«Δεν έχω λόγια…Είναι απίστευτο συναίσθημα να αγωνίζομαι σ’ αυτό το επίπεδο και να τα δίνω όλα στο γήπεδο. Μετά το 2ο σετ δεν ξέρω τι έγινε και δεν μπορώ να περιγράψω τα συναισθήματα μου», δήλωσε στο flash interview μετά το ματς και μάλλον θα έχει χρόνο για να σκεφτεί τι έκανε σήμερα…