Θεσσαλονίκη: Ασθενής άναψε τσιγάρο δίπλα σε φιάλη οξυγόνου

Δύο βαριά τραυματίες με εγκαύματα και ένας νεκρός είναι μέχρι στιγμής ο απολογισμός της φωτιάς που ξέσπασε σε πτέρυγα covid στο νοσοκομείο Παπανικολάου

7b8281277f4a824acbc93d013481afd4

Δύο βαριά τραυματίες με εγκαύματα και ένας νεκρός είναι μέχρι στιγμής ο απολογισμός της φωτιάς που ξέσπασε σε πτέρυγα covid στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

Όλα ξεκίνησαν, όπως αναφέρουν πηγές του νοσοκομείου στο ethnos.gr, όταν ασθενής με covid άναψε τσιγάρο δίπλα στις φιάλες οξυγόνου, προκαλώντας έκρηξη μέσα στο θάλαμο. Από την έκρηξη δημιουργήθηκε πρόβλημα και στο σύστημα οξυγόνου του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του νοσοκομείου δεν είναι σαφές αν ο ασθενής από τον οποίο προκλήθηκε η πυρκαγιά είναι και ο νεκρός.

Οι δύο βαριά τραυματίες με πολλαπλά εγκαύματα μεταφέρθηκαν στην Γ ΜΕΘ, ωστόσο είναι δύσκολη η διαχείρισή τους γιατί έχουν και κόβιντ. Τα εξωτερικά ιατρεία έκλεισαν για να μεταφερθούν εκεί ασθενείς με κορωνοϊό.

Στην πυρκαγιά επιχείρησαν 30 πυροσβέστες με 11 οχήματα, οι οποίοι παραμένουν στο σημείο υπό τον φόβο αναζωπύρωσης και εξαιτίας του καπνού. Να σημειωθεί πως η πτέρυγα Covid έχει εκκενωθεί πλήρως.

Από την πυροσβεστική υπηρεσία μεταφέρθηκαν 35 ασθενείς που κρίθηκε αναγκαίο ώστε να μην κινδυνέψουν από τον πυκνό καπνό που υπήρχε στο κτήριο λόγω της πυρκαγιάς. Από τον πρώτο όροφο μεταφέρθηκαν 23 ασθενείς και από τον τρίτο 12.

Εκτάκτως στη Θεσσαλονίκη Πλεύρης-Γκάγκα

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, η αναπληρώτρια υπουργός, Μίνα Γκάγκα,  και ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ  Νίκος Παπαευσταθίου μεταβαίνουν εκτάκτως στη Θεσσαλονίκη μετά τη φωτιά που ξέσπασε στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

Πηγή: Έθνος