Ενισχύεται με ιατρικό προσωπικό μετά το Πάσχα το ΤΑΕΠ Γ.Ν Αμμοχώστου

«Εντός της επόμενης εβδομάδας θα έχουμε εξελίξεις»

63D3B8BB 24D2 4B28 8A5A E340B458CC01 exclusive

Στη διαδικασία εξεύρεσης ιατρικών ομάδων, για ενίσχυση των Τμημάτων Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών (ΤΑΕΠ) βρίσκεται το Υπουργείο Υγείας σε συνεννόηση με τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ), οι οποίοι αναμένεται μετά το Πάσχα να προβούν σε ανακοινώσεις για πρόσθετες ενέργειες, με σκοπό την αποσυμφόρηση των Τμημάτων και την στελέχωσή τους.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, Υπουργείο Υγείας και ΟΚΥπΥ έχουν προβεί ήδη σε κάποιες κινήσεις, προκειμένου να προωθηθούν άμεσα λύσεις, όπου είναι εφικτό.

«Εντός της επόμενης εβδομάδας θα έχουμε εξελίξεις», δήλωσε στο ΚΥΠΕ έγκυρη πηγή.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Υπουργός Υγείας, Πόπη Κανάρη, έχει ήδη πραγματοποιήσει αρκετές επαφές, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα προχωρήσει με ανακοινώσεις, που θα αφορούν στην ενίσχυση των ΤΑΕΠ με ιατρικό προσωπικό.

Αναμένεται η πρόσληψη δέκα ιατρών, άμεση προκήρυξη για άλλου δύο στο ΤΑΕΠ Παίδων

Άλλη αρμόδια πηγή ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι έχουν ήδη προκηρυχθεί δέκα θέσεις ιατρών για τα ΤΑΕΠ όλων των επαρχιών, αλλά και στο ΤΑΕΠ Παίδων στη Λευκωσία, ενώ αναμένεται ότι αρχές της επόμενης εβδομάδας θα προκηρυχθούν ακόμα δύο θέσεις για τις Πρώτες Βοήθειες Παίδων.

Η διαδικασία πρόσληψης, σύμφωνα με την ίδια πηγή, αναμένεται να είναι πολύ γρήγορη, με σκοπό την όσο το δυνατόν πιο σύντομη στελέχωση των Τμημάτων.

Οι τρέχουσες προκηρυχθείσες θέσεις αφορούν τρεις ιατρούς στη Λευκωσία, δύο στην Αμμόχωστο, ένα στη Λεμεσό, δύο στην Πάφο και δύο στο ΤΑΕΠ Παίδων.

Ανάλογα με τις δράσεις που θα τίθενται επί τάπητος από το αρμόδιο Υπουργείο, αλλά και όπου θα υπάρχουν πρόσθετες ανάγκες, ο ΟΚΥπΥ θα προβαίνει στις ανάλογες προκηρύξεις.

Σε κανονικά επίπεδα η προσέλευση ασθενών στο ΤΑΕΠ Λευκωσίας

Το ΚΥΠΕ επικοινώνησε με τον Διευθυντή του ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, Δρ. Ανδρέα Ηλιάδη, ο οποίος είπε ότι η προσέλευση των ασθενών αυτές τις ημέρες στο Τμήμα της Λευκωσίας βρίσκεται σε κανονικά επίπεδα.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Δρ. Ηλιάδης είπε πως οι Πρώτες Βοήθειες της Λευκωσίας εξετάζουν 160 ασθενείς ανά 24ωρο, για να σημειώσει ότι το Τμήμα εργάζεται με τον συνήθη αριθμό προσωπικού κάθε βάρδιας.

Για το ΤΑΕΠ Παίδων, ανέφερε πως «δεν είναι πλήρως επανδρωμένο», ωστόσο, διαβεβαίωσε πως σύντομα θα επανδρωθεί πλήρως.

Εξάλλου, κληθείς να αναφέρει αν το ΤΑΕΠ Λευκωσίας είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει περιστατικά ενόψει των εορτών του Πάσχα, ο Δρ. Ηλιάδης δήλωσε πως είναι πανέτοιμοι, ωστόσο, σημείωσε πως αυτό θα εξαρτηθεί και από το πως θα ανταποκριθούν οι Παιδίατροι και οι Προσωπικοί Ιατροί.

Πηγή: ΚΥΠΕ